Υπ. Άμυνας: Η Πολεμική Αεροπορία βασικός συντελεστής στην έρευνα και διάσωση

13:24 8/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Πολεμική Αεροπορία με τα υπερσύγχρονα ελικόπτερα που διαθέτει, των οποίων η παραλαβή έχει φέτος συμπληρωθεί, αποτελεί βασικό συντελεστή στο σύστημα έρευνας και διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης.

Ο κ. Ηλιάδης, που παρευρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Διοίκηση της Αεροπορικής Βάσης «Ανδρέας Παπανδρέου» με την ευκαιρία του εορτασμού του προστάτη της Πολεμικής

Αεροπορίας, Αρχάγγελου Μιχαήλ, ανέφερε επίσης πως η Αεροπορία μας με την Αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου » στην Πάφο προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες και διευκολύνσεις σε φιλικά κράτη για αποστολές ειρηνευτικές των ΗΕ και της ΕΕ.

Αυτό, πρόσθεσε ο Υπουργός Άμυνας, αναδεικνύει την αξία της Αεροπορίας μας αλλά και τη στρατηγική θέση της Κύπρου την οποία αξιοποιούμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο, αναδεικνύοντας την Κύπρο σε παράγοντα ειρήνης, ομαλότητας και σταθερότητας στην περιοχή.

Ο κ. Ηλιάδης είπε ακόμη πως η Πολεμική Αεροπορία βρίσκεται σε μια φάση ανασυγκρότησης, όπως και ολόκληρη η Εθνική Φρουρά για την αναβάθμιση της επιχειρησιακής της ικανότητας και της μαχητικής της ετοιμότητας για να μπορέσει να εκπληρώσει στο ακέραιο το καθήκον της εάν οι συνθήκες το επιβάλουν.

Η τελετή εορτασμού ξεκίνησε με ιδιαίτερη λαμπρότητα με δοξολογία στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας Δημήτρη Ηλιάδη, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Στυλιανού Νάση, του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου, του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας Χρίστου Μαλλεκίδη, στρατιωτικών ακόλουθων από διάφορες χώρες και των Αρχών της Πάφου.

Στην ημερήσια διαταγή που ανέγνωσε ο Διοικητής Διοίκησης Αεροπορίας Υποπτέραρχος Χαρίλαος Λάμπρου αναφέρεται πως τα μέλη της Πολεμικής Αεροπορίας γνωρίζουν, τιμούν και γιορτάζουν τη μεγαλοσύνη του προστάτη και φύλακα της Αρχάγγελου Μιχαήλ.

Την ημέρα αυτή, πρόσθεσε, μας δίνεται η ευκαιρία να αναλογιστούμε το χρέος μας και την αποστολή μας, για αυτό και όλοι μας, υψώνουμε τις δεήσεις μας στο Αρχάγγελο Μιχαήλ για να αντλήσουμε τη δύναμη εκείνη που θα μας βοηθήσει να εκπληρώσουμε την αποστολή μας, την αποστολή της Αεροπορίας που είναι η διατήρηση υψηλού βαθμού ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας για αποτελεσματική επιτήρηση του εναερίου χώρου, άμεση παροχή έγκαιρης προειδοποίησης, επιτυχή διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων και αποτελεσματική αντιαεροπορική Άμυνα.

Ο Υποπτέραρχος Λάμπρου ανέφερε επίσης πως η σημερινή εορτή στρέφει τις σκέψεις μας σε όλους εκείνους τους αεροπόρους που θυσιάστηκαν, προσφέροντας την ίδια τους τη ζωή στους αγώνες του έθνους και στην ειρήνη, σφραγίζοντας με τη θυσία τους την Ιστορία της Κύπρου. «Κλείνουμε ευλαβικά το γόνη και τιμούμε τη μνήμη τους», συνέχισε.

Σήμερα, είπε, «οι αεροπόροι μας, συνεχιστές μιας μικρής μεν χρονικά αλλά μεγάλης σε προσφορά και θυσία, αεροπορικής ιστορίας βρίσκονται καθημερινά, σε συνεχή εγρήγορση και ετοιμότητα για να αναλάβουν με επιτυχία τις οποιεσδήποτε προκλήσεις, διασφαλίζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα και την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατ

Keywords
Τυχαία Θέματα