Υπ. Επιτροπή και τεχνοκράτες ενημερώθηκαν για τη γεώτρηση στο οικόπεδο 12

14:11 31/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μια πιο λεπτομερή ενημέρωση τόσο για τα αποτελέσματα της ερευνητικής γεώτρησης όσο και για τα γεωφυσικά δεδομένα του τεμαχίου 12, έλαβαν σήμερα η Υπουργική Επιτροπή για τους υδρογονάνθρακες, η ομάδα εμπειρογνωμόνων και οι τεχνοκράτες που ασχολούνται με το θέμα των υδρογονανθράκων.

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, εκπρόσωποι της εταιρείας Nοble, ενημέρωσαν λεπτομερώς την αρμόδια Υπουργική Επιτροπή (Υπ. Εμπορίου, Οικονομικών, Εσωτερικών, Γεωργίας και Υφυπουργό παρά τω Προέδρω) για τους υδρογονάνθρακες,

την ομάδα των εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύουν τον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση για τη μακροπρόθεσμη στρατηγική όσον αφορά τον τομέα των υδρογονανθράκων, την ομάδα εργασίας των τεχνοκρατών του Υπουργείου Εμπορίου, που έχουν την ευθύνη της καθημερινής εργασίας, το Διευθυντή της Υπηρεσίας Ενέργειας Σόλωνα Κασίνη και τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Ζέτα Αιμιλιανίδου για τα αποτελέσματα της ερευνητικής γεώτρησης στο τεμάχιο 12.

”Ηταν μια ευρεία παρουσίαση των αποτελεσμάτων μπροστά σε όλους τους τεχνοκράτες και πολιτικούς, οι οποίοι χρειάζονται να ενημερωθούν ούτως ώστε να μπορέσουμε τις αποφάσεις τις οποίες θα συζητήσουμε και θα πάρουμε παρακάτω να τις βασίσουμε πάνω σε όσο το δυνατό πληρέστερη πληροφόρηση”, ανέφερε σε σύντομες δηλώσεις της μετά τη σύσκεψη που διήρκησε πέραν των τριών ωρών.

Απαντώντας σε ερώτηση, η κ. Αντωνιάδου είπε πως δόθηκαν πιο λεπτομερή στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο η Noble κατέληξε στις συγκεκριμένες εκτιμήσεις (για την ποσότητα του κοιτάσματος), για τη γεωφυσική δομή του υπεδάφους, ενώ έγινε αναφορά στη μελλοντική ερευνητική γεώτρηση αξιολόγησης που θα γίνει μπορούν αυτά τα αποτελέσματα να επιβεβαιωθούν, καθώς και για κάποιες σκέψεις για το μέλλον, όπως είπε.

Ερωτηθείς αν οι μελλοντικές σκέψεις εστιάζονται σε γεωτρήσεις για ανεύρεση πετρελαίου, η κ. Αντωνιάδου περιορίστηκε να αναφέρει ”ως εδώ”.

”Εγινε μια ευρεία παρουσίαση των αποτελεσμάτων της γεώτρησης μέχρι τώρα για όλους όσους εμπλέκονται στα θέματα αυτά τόσο τους πολιτικούς όσο και τους τεχνοκράτες”, κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Δεκεμβρίου, η Noble ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα από τη γεώτρηση, τους πετροφυσικούς σχηματισμούς και την αρχική αξιολόγηση δείχνουν υπολογιζόμενες ποσότητες που κυμαίνονται μεταξύ 5 και 8 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών, με στατιστικό μέσο όρο 7 τρισ. κυβικά πόδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα