Υπ. Εσωτερικών και ΣΗΔΗΚΕΚ συζήτησαν προβλήματα τοπ. αυτοδιοίκησης

11:38 16/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος υποσχέθηκε σήμερα στη ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ να καλέσει κοινή σύσκεψη της Ένωσης Δήμων με το Υπουργείο και τις συντεχνίες για να συζητηθούν διάφορα προβλήματα με σκοπό να βρεθούν λύσεις, όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΣΗΔΗΚΕΚ Αντώνης Νεοφύτου, ύστερα από συνάντηση αντιπροσωπείας της συντεχνίες με τον κ. Χάσικο.

“Συζητήσαμε σήμερα με τον Υπουργό Εσωτερικών το περιεχόμενο υπομνήματος που είχαμε αποστείλει σαν ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, μετά την πραγματοποίηση έκτακτου συνεδρίου που ασχολήθηκε με τα προβλήματα που

αντιμετώπιζαν οι εργαζόμενοι σαν προέκταση της οικονομικής κρίσης, της μείωσης της χορηγίας του κράτους προς τους δήμους και την τοπική αυτοδιοίκηση, και τη μείωση των άλλων εσόδων των δήμων λόγω της οικονομικής κρίσης”, είπε ο κ. Νεοφύτου.

Πρόσθεσε ότι για το λόγο αυτό “οι Δήμοι μεμονωμένα αποτείνονται στους εργαζόμενους για περαιτέρω αποκοπές μισθών και ωφελημάτων, πέραν από αυτές που σαν εργαζόμενοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα συνεισέφεραν προς το κράτος, όπως και οι άλλοι εργαζόμενοι του δημοσίου και των ημικρατικών οργανισμών”.

“Δεν μπορούμε να ανεχθούμε τη δημιουργία εργαζομένων πολλών ταχυτήτων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και ιδίως από δήμο σε δήμο, και αυτά τα προβλήματα τα θέσαμε στον Υπουργό και ζητήσαμε την παρέμβασή του”, είπε.

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι “κάναμε και πολλές εισηγήσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως τις κοινές υπηρεσίες, τη διακίνηση προσωπικού από δήμο σε δήμο, και ζητήσαμε όπως ακουστούν οι απόψεις μας ενόψει της επερχόμενης αναδιάρθρωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης και της μελέτης που θα γίνει από εμπειρογνώμονες από τη Μεγάλη Βρετανία”.

“Εμείς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να αποφύγουμε τη συρρίκνωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και την προσφορά υπηρεσιών προς τους πολίτες, γιατί πηγαίνουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Όταν δεν υπάρχουν τα αναγκαία οικονομικά στους Δήμους, τότε δύο πράγματα συμβαίνουν, το ένα συρρικνώνονται οι υπηρεσίες προς τους πολίτες και το δεύτερο αφορά τους εργαζόμενους, τα ωφελήματα τους και πολλές φορές πλεονασμούς που ζητούν διάφοροι δήμοι από εμάς. Εμείς δεν αποδεχόμαστε αυτήν την πολιτική, αυτήν την τακτική, εξηγήσαμε τις θέσεις μας στον Υπουργό και υποσχέθηκε ότι ο ίδιος θα καλέσει κοινή σύσκεψη της Ένωσης Δήμων με το Υπουργείο και τις συντεχνίες για να συζητήσουμε αυτά τα προβλήματα, προκειμένου να βρούμε λύσεις”, είπε.

Πρόσθεσε ότι “θεωρούμε σωστή αυτήν την κίνηση, η οποία πρέπει να γίνει το συντομότερο, διότι ήδη για το 2013 πολλοί Δήμοι είναι ελλειμματικοί και ζητούν από τους εργαζόμενους περαιτέρω περικοπές και, ιδιαίτερα για το 2014 που προβλέπεται περαιτέρω μείωση της χορηγίας κατά 11%, θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα που αφορά τις υπηρεσίες προς τους πολίτες και τις εργασιακές σχέσεις”.

Keywords
Τυχαία Θέματα