Υπ. Παιδείας: Καθήκον του Υπουργείου να παρέχει όχι μόνο γνώσεις στους νέους αλλά και γενικότερη μόρφωση

13:55 21/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την πεποίθηση ότι είναι καθήκον και πρωταρχικός ρόλος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού να παράσχει στους νέους όχι μόνον επιστημονικές γνώσεις αλλά πολύ περισσότερο να μεριμνά για τη γενικότερη μόρφωση, δηλαδή τη διαμόρφωσή τους ως πολίτες και ως μελλοντικούς γονείς, εξέφρασε το Σάββατο ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Κενεβέζος.

Σε χαιρετισμό του στο 6ο Παγκύπριο Συνέδριο για Γονείς και Εκπαιδευτικούς που διοργάνωσε η Ιστοσελίδα www.paidiatros.com, ο Υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι το Υπουργείο Παιδείας

και Πολιτισμού έχει θέσει ως θεμελιώδη προϋπόθεση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν τους γονείς και τους νέους, την πρόληψη, που ορθά αναφέρεται ως ο ακρογωνιαίος λίθος της θεραπείας, μέσα από συνεχή ενημέρωση και επιμόρφωση.

Τόνισε ότι η έλευση και συμμετοχή με διαλέξεις καταξιωμένων επιστημόνων παρέχει την εγγύηση για πλούσια και ορθή ενημέρωση των γονέων και των εκπαιδευτικών για σημαντικά θέματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τόσο αυτοί όσο και τα ίδια τα παιδιά αλλά και πως η επιστήμη και η έρευνα όχι αδικαιολόγητα ανοίγουν ορίζοντες και ενδυναμώνουν τις ελπίδες για βελτίωση και επίλυση προβλημάτων που στο παρελθόν θεωρούνταν αξεπέραστα.

«Θεωρούμε ότι πρωτοβουλίες όπως αυτή σήμερα συνδράμουν στην ίδια κατεύθυνση με αυτήν του Υπουργείου και ενισχύουν την προσπάθεια που εξάλλου είναι κοινή, όπως και ο στόχος. Οι μέρες που διάγουμε είναι δύσκολες, αλλά με πίστη, αλληλεγγύη και συνεργασία όλων, κοινωνίας και πολιτείας θα αντεπεξέλθουμε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά τον σεβασμό, την αγάπη και τη φροντίδα προς τους νέους και αυτό είναι το πιο σπουδαίο κίνητρο για την επιτυχή έκβαση των προσπαθειών όλων μας» είπε.

Συνεχάρη τέλος τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες στο Συνέδριο για τη συνέπεια που επιδεικνύουν στην πληροφόρηση των γονέων και των εκπαιδευτικών για θέματα που απασχολούν τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τα ίδια τα παιδιά και εξέφρασε την ελπίδα ότι τέτοιες διοργανώσεις θα συνεχιστούν, παρά τις αντιξοότητες προς όφελος της κοινωνίας και του τόπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα