ΥΠΑΜ: Τροχοπέδη στην προσπάθεια για λύση οι απαράδεκτες απαιτήσεις της Αγκυρας

12:35 15/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η προσφιλής για την Άγκυρα τακτική απαξίωσης της υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας, και η αξίωση απαράδεκτων απαιτήσεων, αποτελούν τροχοπέδη στην προσπάθεια εξεύρεσης μιας λύσης στο Κυπριακό, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Φώτης Φωτίου σε επιμνημόσυνο λόγο κατά την τέλεση του μνημόσυνου εις μνήμη του Τρύφωνα Τρύφωνος, στον Ιερό Ναό Παναγίας του Άρακα στα Λαγουδερά.

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για επίτευξη κοινής συμφωνίας στο πλαίσιο μια δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης. Πρέπει να κάνουμε διεθνώς

αντιληπτό το γεγονός ότι, ο λαός μας δεν επαιτεί, αλλά απαιτεί, διεκδικεί και μάχεται για κάθε νόμιμο και δίκαιο κεκτημένο του», είπε ο κ. Φωτίου στον επιμνημόσυνο λόγο που ανέγνωσε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Αμυνας Χρίστος Μαληκκίδης.

Σημείωσε πως «κατάλληλα προετοιμασμένοι και χωρίς την επιλογή της συνθηκολόγησης στα μείζονα θέματα αναγνώρισης της κρατικής μας κυριαρχίας, προχωρούμε στις επικείμενες διαπραγματεύσεις, επιδιώκοντας την εξεύρεση κοινής λύσης μέσω συνομιλιών, για επίλυση του κυπριακού προβλήματος».

«Η αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας, αν και τορπιλίζει τις ελπίδες του λαού μας για θετική έκβαση, εντούτοις δεν θα αφήσουμε να επηρεάσει τους στόχους που αρχικά θέσαμε. Την πεποίθηση ότι, μπορούμε να ζήσουμε και να μεγαλουργήσουμε σε μια κοινή πατρίδα, χωρίς μίσος και διαχωριστικές γραμμές», ανέφερε ο ΥΠΑΜ.

Ο Τρύφωνος Τρύφωνος δολοφονήθηκε πριν τριάντα χρόνια άνανδρα από σφαίρα Τούρκου στρατιώτη, ενώ υπηρετούσε τη θητεία του στην ακριτική περιοχή του Αγίου Κασσιανού.

Ο κ. Φωτίου ανέφερε πως ο θάνατος του Τρύφωνα, αλλά και των άλλων παλικαριών εθνοφρουρών μας οι οποίοι, άνανδρα και άνευ λόγου, δολοφονήθηκαν από τουρκικά χέρια, δεν απέχουν πολύ από τους θανάτους των ηρωικώς πεσόντων και δολοφονηθέντων κατά την τουρκική εισβολή του 1974.

Είπε πως ειδικότερα στις μέρες μας, σε μια περίοδο η οποία χαρακτηρίζεται από μακρά και έντονη οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα την πρόκληση σωρείας προβλημάτων στο λαό μας, καλούμαστε να ακολουθήσουμε τις ιερές παρακαταθήκες των προγόνων μας και να προβούμε σε συγκέντρωση δυνάμεων και σκληρή δουλειά, σε πλαίσιο σύμπνοιας, συλλογικότητας και συνεργασίας.

Πρόσθεσε πως η δυσμένεια των συνθηκών, δεν επιτρέπει επ΄ ουδενί τον εφησυχασμό ή την δημιουργία διχαστικών συνδρόμων.

«Τα προβλήματα που ταλανίζουν τον λαό μας, μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο κατόπιν συνεννόησης και κοινής οργανωμένης προσπάθειας», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα