Υπέρ της δικαιοσύνης για τα βακούφια ο Τούρκος Αντιπρόεδρος

18:02 8/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για δικαιοσύνη στην επιστροφή των βακουφίων στις μειονότητες στην Τουρκία έκανε λόγο ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής Κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Χουριέτ», κατά την ομιλία του στην τελετή έναρξης της Εβδομάδας Ευαγών Ιδρυμάτων ο κ. Αρίντς είπε ότι «στη χώρα μας για πολλά χρόνια και για διάφορους λόγους τηρήθηκε μια στάση για τα μειονοτικά ευαγή ιδρύματα την οποία σήμερα δεν μπορούμε να αποδεχτούμε. Το μέτρο μας στο θέμα της επιστροφής των κοινοτικών βακουφιων

θα είναι το δίκαιο και η δικαιοσύνη».

Υπενθύμισε ότι με την τροποποίηση που έγινε στον νόμο περί Βακουφίων επεστράφησαν 18 ακίνητα από τα 88 που ανήκουν στα ευαγή ιδρύματα των κοινοτήτων, επισημαίνοντας πως το θέμα θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα θέματα. Εμείς, πρόσθεσε, όταν λέμε βακούφια προσεγγίζουμε με τον ίδιο σεβασμό και την ίδια επιμέλεια στα ευαγή ιδρύματα των ανθρώπων που έζησαν στα εδάφη αυτά και μοιράστηκαν την ίδια τύχη με μας αναπνέοντας την ίδια ατμόσφαιρα όσο και αν είχαν διαφορετική θρησκεία γλώσσα και πεποιθήσεις. Δυστυχώς, σημείωσε, στην Τουρκία επί σειρά ετών τηρήθηκε μια στάση έναντι των ευαγών ιδρυμάτων των μειονοτικών κοινοτήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα