Υπέρ της δημιουργίας κυπριακού νομίσματος ο Αντιδήμαρχος Πάφου

13:16 28/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Αντιδήμαρχος Πάφου Μάκης Ρουσής δήλωσε ότι μετά την τραγική οικονομική κατάσταση που περιήλθε η οικονομία, δεν είναι η ώρα των πολλών και ανώφελων λόγων αλλά η ώρα των πολιτικών αποφάσεων για συγκεκριμένες προτάσεις και νέες στρατηγικές με βάση τα νέα οικονομικά και γεωπολιτικά δεδομένα.

Σε σχετική ανακοίνωση του ο κ Ρουσής αναφέρει πως η Κύπρος έχει πτωχεύσει και θα πρέπει να λεχθεί η αλήθεια στο λαό. Θέλουν συνέχισε να

διαλύσουν, όπως είπε, το χρηματοπιστωτικό σύστημα, και όχι να το μικρύνουν. Πρόσθεσε επίσης πως τις τράπεζες θέλουν να τις μετατρέψουν σε Ταμιευτήρια, στραγγαλίζοντας την προοπτική ανάκαμψης και επανεκκίνησης της οικονομίας.

Όσοι δεν το καταλαβαίνουν, είπε ο Μάκης Ρουσής, είναι εκτός πραγματικότητας, προσθέτοντας ότι η ελπίδα είναι μόνο μία « Η δημιουργία νέου Κυπριακού χρηματοπιστωτικού συστήματος και αυτόνομης κεντρικής τράπεζας, μέσα από την δημιουργία Κυπριακού νομίσματος, για απεγκλωβισμό από τον οικονομικό στραγγαλισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ταυτόχρονη παγιοποίηση των δανείων για τρία χρόνια, μείωση του ΦΠΑ και άλλων μέτρων» , καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα