Υπέρ της μείωσης των τελών της Cyta τάσσεται το ΑΚΕΛ

15:48 3/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη στήριξη του ΑΚΕΛ προς το αίτημα της Cyta για μείωση κάποιων τελών του Οργανισμού προς όφελος του καταναλωτή, εξέφρασε σήμερα ο ΓΓ του κόμματος Άντρος Κυπριανού.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyta,

στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι «η Cyta είναι αυτή τη στιγμή, ίσως ο πιο κερδοφόρος οργανισμός στην Κύπρο».

«Κρίναμε σκόπιμο», είπε, «να έχουμε μια συνάντηση με το ΔΣ για να ενημερωθούμε για τους στρατηγικούς σχεδιασμούς, αλλά και για τα διάφορα προβλήματα του οργανισμού».

Ο κ. Κυπριανού, αφού ευχαρίστησε το ΔΣ και τα στελέχη του οργανισμού για την ενδελεχή ενημέρωση που έτυχε η αντιπροσωπεία του κόμματός του, στη συνέχεια εξέφρασε την ικανοποίηση του ΑΚΕΛ «για το φάσμα των υπηρεσιών που προσφέρει η Cyta στον κυπριακό λαό και για το ότι αυτές οι υπηρεσίες προσφέρονται σε πολύ υψηλό επίπεδο».

«Αποδεικνύεται έμπρακτα», πρόσθεσε, «ότι αν ένας οργανισμός καταφέρει να λειτουργήσει σωστά, μπορεί να προσφέρει πάρα πολλές και σημαντικές υπηρεσίες, δίχως να είναι πιο δαπανηρός από τους ανταγωνιστές του ιδιωτικού τομέα».

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε, επίσης, ότι «υπάρχουν ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν», σημειώνοντας ότι «ένα θέμα το οποίο έχει πολυσυζητηθεί είναι το πώς η Cyta και γενικότερα οι ημικρατικοί οργανισμοί αποκτούν μεγαλύτερη ευελιξία και δυνατότητα σε ό,τι αφορά τη ταχεία λήψη αποφάσεων» .

Είπε, επίσης, ότι κατά τη συνάντηση τέθηκαν και ζητήματα «τα οποία θα συζητήσουμε με το Ρυθμιστή Τηλεπικοινωνιών σε μια προσπάθεια να δούμε πώς αντιμετωπίζονται με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο».

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ακόμη ότι ενώ «υπάρχει η δυνατότητα μείωσης κάποιων τελών, κάτι που θα ανακουφίσει τους πελάτες του οργανισμού, αυτή η δυνατότητα περιορίζεται γιατί θα πλήξει τους ανταγωνιστές».

«Θα πρέπει να αποφασίσουμε επιτέλους τη μας ενδιαφέρει: Να προσφέρονται υπηρεσίες σε πιο χαμηλές τιμές ή μια αφηρημένη αντίληψη του τι είναι ανταγωνισμός και να επιβάλλονται υψηλότερα τέλη, λέγοντας ότι αυτό ευνοεί τον ανταγωνισμό;”, διερωτήθηκε.

Εμείς, είπε, «θέλουμε να εξυπηρετηθούν οι πελάτες που είναι ο λαός και όχι η διαδικασία του ανταγωνισμού».

Όπως είπε, «είναι ζητήματα που θέλουμε να συζητήσουμε περισσότερο. Θα συνεχίσουμε να έχουμε επαφή με το ΔΣ και τη Διεύθυνση του Οργανισμού. Θεωρούμε ότι αυτή η συνεργασία επιβάλλεται έτσι ώστε να εξυπηρετηθεί με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο ο κυπριακός λαός», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του «σταυρώματος» κάποιων κονδυλιών από τη Βουλή, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «εμείς έχουμε πει ότι θα μελετήσουμε τις διάφορες παραμέτρους και όπου δικαιολογείται η αποδέσμευση κάποιων κονδυλίων, εμείς δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της Cyta, ο κ. Κυπριανού διερωτήθηκε «γιατί να αλλάξει το καθεστώς ενός Οργανισμού όταν τα πάντα λειτουργούν

Keywords
Τυχαία Θέματα