Υπερχείλισε το φράγμα της Αργάκας

19:00 18/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Υπερχείλισε γύρω στις 4 το απόγευμα το φράγμα της Αργάκας στην Πάφο, χωρητικότητας 990 χιλιάδων κυβικών μέτρων, το οποίο αρδεύει μεγάλες εκτάσεις των γεωργών του διαμερίσματος. Το φράγμα υπερχείλισε λόγω της μεγάλης ροής νερού και των τελευταίων έντονων βροχοπτώσεων.

Ο Επαρχιακός Μηχανικός του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων Πάφου Βάσος Σωκράτους δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως μετά την Αργάκα, εκτιμάται ότι μέχρι αύριο θα υπερχειλίσει και το Φράγμα του Πωμού, χωρητικότητας 860 χιλιάδων κυβικών μέτρων, αφού

υπολείπονται μόνο 100 κυβικά μέτρα νερού.

Ο κ. Σωκράτους ανέφερε ότι οι υπερχειλίσεις των φραγμάτων άρχισαν από πολύ νωρίς φέτος και εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να υπερχειλίσουν όλα τα φράγματα τόσο της Επαρχίας Πάφου όσο και της υπόλοιπης Κύπρου.

Είναι η πρώτη φορά, σημείωσε, που φράγματα υπερχειλίζουν δυο φόρες την ίδια χρονιά. Υπενθυμίζεται ότι το φράγμα της Αργάκας υπερχείλισε στην αρχή του 2012 περί τα μέσα Ιανουαρίου.

Στο μεταξύ, η αστυνομία προτρέπει τους οδηγούς να είναι πολύ προσεκτικοί στο δρόμο Τσάδας – Στρουμπιού λόγω της πυκνής ομίχλης. Επίσης στο δρόμο Παναγιά – Αμπελίτη ο δρόμος είναι δυσκολοδιάβατος και επικρατεί πυκνή ομίχλη, ενώ οι δρόμοι Τάλας – Στέφανη και Λετύμπου – Πολέμι είναι δυσκολοδιάβατοι λόγω πτώσης χώματος και πέτρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα