ΥΠΕΣ: Προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων των τοπικών Αρχών

17:21 1/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Παρά τις αντιξοότητες, η Κυβέρνηση προσπαθεί, με κάθε τρόπο, να επιλύσει τα διάφορα θέματα που απασχολούν τις κοινότητες όσο το δυνατό πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση ο κ. Χάσικος μιλούσε κατά τη διάρκεια περιφερειακής σύσκεψης κοινοτήτων της επαρχίας Λεμεσού, στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίου Ιωάννη (Αγρού) και αφορούσε τις Κοινότητες Άγιος Θεόδωρος (Αγρού), Άγιος Ιωάννης (Αγρού), Αγρίδια, Αγρός, Αμίαντος, Δύμες, Κάτω

Μύλος, Κυπερούντα, Πελένδρι, Ποταμίτισσα και Χανδριά.

«Στόχος αυτής της σύσκεψης, όπως και όλων των περιφερειακών συσκέψεων που πραγματοποίησε ο Υπουργός Εσωτερικών στις επαρχίες, είναι η επί τόπου εξέταση των προβλημάτων που απασχολούν την κάθε κοινότητα ξεχωριστά, αλλά και την ευρύτερη περιοχή ως σύνολο», αναφέρεται.

Σε εισαγωγική του ομιλία ο κ. Χάσικος επανέλαβε τη θέση του Υπουργείου Εσωτερικών ότι «παρόλα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, η Κυβέρνηση προσπαθεί, με κάθε τρόπο, να επιλύσει τα διάφορα θέματα που απασχολούν τις κοινότητες όσο το δυνατό πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά».

Ο τόπος, πρόσθεσε, «διανύει μια δύσκολη περίοδο λόγω των οικονομικών συνθηκών αλλά δεν θα αναστείλουμε τους σχεδιασμούς, έτσι ώστε όταν η οικονομική κατάσταση μας το επιτρέψει, οι σχεδιασμοί να είναι έτοιμοι για υλοποίηση».

Η προσπάθεια να βελτιωθούν τα πράγματα, συνέχισε ο Υπουργός Εσωτερικών, δεν πρόκειται να σταματήσει και η συνεργασία των ίδιων των Κοινοτικών Συμβουλίων είναι επιβεβλημένη.

Παράλληλα, εξέφρασε τη θέση ότι τα προβλήματα που υπάρχουν δεν είναι δυσεπίλυτα, προσθέτοντας ότι η προσπάθεια της Κυβέρνησης αποσκοπεί στην όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση των θεμάτων που απασχολούν τις τοπικές Αρχές και ιδιαίτερα τις κοινότητες, παρά τις αντιξοότητες.

Με στόχο την εξέταση και την κατά το δυνατόν προώθηση των αιτημάτων των κοινοτήτων στη σύσκεψη συμμετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες από αρμόδια Τμήματα του Υπουργείου Εσωτερικών και της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού, καθώς και άλλων εμπλεκόμενων Υπηρεσιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα