Υπό το φως των κεριών και των άστρων το Σάββατο οι Φοινικούδες

13:08 28/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τα φώτα του Δημαρχείου Λάρνακας, των καταστημάτων και των εστιατορίων που βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας των Φοινικούδων, καθώς και ο οδικός φωτισμός θα σβήσουν για μία ώρα από τις 8.30 – 9.30 το βράδυ, το Σάββατο 31 Μαρτίου στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την ”Ωρα της Γης”.

Η εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από το Δήμο Λάρνακας και το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, πραγματοποιείται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασία των δύο πλευρών που αποσκοπεί στη δημιουργία καλύτερης ποιότητας ζωής των πολιτών και ενός κόσμου φιλικού προς το περιβάλλον.

Σε δημοσιογραφική

διάσκεψη στη Λάρνακα, ο Δήμαρχος Ανδρέας Λουρουτζιάτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η πόλη συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την ”Ωρα της Γης” και πρόσθεσε ότι ”οι σημερινές συνθήκες υπερκατανάλωσης και ευδαιμονισμού οδηγούν σε φαινόμενα πρωτόγνωρα αναφορικά με την οικολογική επιβάρυνση του πλανήτη μας. Σύμφωνα με σχετικές μελέτες, το φαινόμενο του θερμοκηπίου υπολογίζεται ότι θα κοστίσει περισσότερο απ’ όσο έχουν κοστίσει οι δύο προηγούμενοι παγκόσμιοι πόλεμοι”.

Πρόσθεσε ότι ”τόσο το οικονομικό κόστος όσο και η επιβάρυνση στην ποιότητα ζωής του πολίτη είναι τέτοιων διαστάσεων, που όλοι θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε όσον αφορά το περιβάλλον και να συνδράμουμε, ο καθένας με τον τρόπο του, στο να δημιουργήσουμε τις συνθήκες μέσα από τις οποίες θα προστατεύσουμε τον κόσμο μας και θα τον παραδώσουμε στις επόμενες γενιές όπως τον έχουμε παραλάβει, δηλαδή ανθρώπινο και φιλικό προς το περιβάλλον”.

Ανέφερε ακόμα ότι ”η Λάρνακα συμμετέχει σε αυτή την πολύ σημαντική παγκόσμια εκστρατεία από το 2008. Στη διάρκεια της μίας ώρας που θα διαρκέσει η εκδήλωση ”Ωρα της Γης” θα σβήσουν τα φώτα στην Πλατεία Ευρώπης και στα γραφεία του Δήμου, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί μια παράσταση χορού, η οποία δεν θα έχει ανάγκη από φωτισμό”.

Ο κ. Λουρουτζιάτης κάλεσε όλο τον κόσμο, Λαρνακείς και μη να συμμετέχουν στην εκδήλωση διότι, όπως εξήγησε, ”δεν είναι μόνο να κλείσουμε τα φώτα στο περιθώριο της ”Ωρας της Γης” αλλά να συμμετέχουμε ενεργά στην εκστρατεία που γίνεται για την ευαισθητοποίηση” για το περιβάλλον.

Από την πλευρά του ο βουλευτής των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης ανέφερε ότι στην εκδήλωση ”Ωρα της Γης”, που ξεκίνησε από το 2007 ” φέτος αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 2 δισεκατομμύρια άτομα σε 135 χώρες και στις επτά ηπείρους. Θεωρείται ότι θα είναι μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες κινητοποιήσεις για τη σωτηρία του πλανήτη από τις κλιματικές αλλαγές”.

Πρόσθεσε ότι φέτος το Κίνημα θα συνδιοργανώσει την κεντρική του εκδήλωση με το Δήμο Λάρνακας.

Σήμερα, συνέχισε ”μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα από την παγκόσμια κοινότητα σε 50 χρόνια δεν θα μπορούμε να κάνουμε τη βόλτα μας στην παραλία των Φοινικούδων. Η αύξηση της θερμοκρασίας, το λιώσιμο των πάγων και οι γενικότερες κλιματικές αλλαγές θα οδηγήσουν την αύξηση της στάθμης των υδάτων σε 50 – 100 χρόνια σε 40 – 50 εκατοστά. Αυτό σ

Keywords
Τυχαία Θέματα