Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ ΤΕΠΑΚ και Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ

11:35 12/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν το ΤΕΠΑΚ και το Μέλαθρο Αγωνιστών ΕΟΚΑ την περασμένη Παρασκευή.
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΤΕΠΑΚ, το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η Πρύτανης Ελπίδα Κεραυνού-Παπαηλιού και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μελάθρου Ανδρέας Αγγελόπουλος.

Της

υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας προηγήθηκε συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των δυο πλευρών στο κτήριο της Πρυτανείας του ΤΕΠΑΚ, κατά την οποία έγινε εκατέρωθεν ενημέρωση για τις δραστηριότητες και τους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς, τις υπηρεσίες, τις εγκαταστάσεις και τους εξειδικευμένους εξοπλισμούς των δυο οργανισμών.
Η κ. Κεραυνού, καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία του Μελάθρου στο Πανεπιστήμιο, εξέφρασε την ετοιμότητα του Πανεπιστημίου για τη διαμόρφωση ενός φιλόδοξου και παραγωγικού πλαισίου συνεργασίας, ιδιαίτερα μέσα από τα Τμήματα Νοσηλευτικής και Επιστημών Αποκατάστασης της Σχολής Επιστημών Υγείας.

Ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Πανίκος Λεωνίδου συνεχάρη τη διοίκηση και τα στελέχη του Μελάθρου για το κοινωνικό έργο που επιτελούν, στο πλαίσιο ενός εξαίρετου οράματος που υλοποιείται.
Ο κ. Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στην εξαιρετική, όπως είπε, επαγγελματική παρουσία αποφοίτων των Τμήματος Νοσηλευτικής στο Μέλαθρο και επεσήμανε την προθυμία του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος για ανάπτυξη συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο σε θέματα που αφορούν τη μεταφορά τεχνογνωσίας, την διεξαγωγή εφαρμοσμένης έρευνας, και την αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων.

Οι ιατροί του Μελάθρου Δημήτρης Δημητρίου και Σάββας Απόλλων Χρόνης αναφέρθηκαν στους τομείς των παρεχόμενων ιατρικών και άλλων υπηρεσιών αποκατάστασης του ιδρύματος, το εύρος των συνεργασιών με άλλους φορείς και τις υπερσύγχρονες τεχνολογικές και άλλες υποδομές του. Περιέγραψαν τις υπηρεσίες που προσφέρει το Μέλαθρο στη Στέγη Ηλικιωμένων, τα Εξωτερικά Ιατρεία, το Χημείο, το Ακτινολογικό Τμήμα, τη Μονάδα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, τη Μονάδα Ειδικής Φροντίδας και Αποκατάστασης κ.ά.
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος τρεις ακαδημαϊκοί από το Τμήμα Νοσηλευτικής, οι αναπληρωτές καθηγητές Αναστάσιος Μερκούρης και Ελισάβετ Παπαθανάσογλου και η Επίκουρη Καθηγήτρια Ευριδίκη Παπασταύρου. Επιβεβαίωσαν ότι τόσο σε διδακτικό όσο και σε ερευνητικό επίπεδο υπάρχει σημαντικό έδαφος για συνεργασίες με το Μέλαθρο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά τόσο στα θέματα πρακτικής άσκησης των φοιτητών των Τμημάτων Νοσηλευτικής και Επιστημών Αποκατάστασης όσο και σε συγκεκριμένες ερευνητικές πρωτοβουλίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα