ΥΠΟΙΚ: Εντός των ημερών στη Βουλή ο συμπληρωμένος με τα μέτρα Προϋπολογισμός

22:02 22/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με τη συμπλήρωση της αντιπρότασης μέτρων της Κυβέρνησης προς την Τρόικα, το Υπουργείο Οικονομικών θα περιλάβει τα μέτρα στην τελική επεξεργασία του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2013 και εντός των επομένων ημερών θα τον καταθέσει στη Βουλή για ψήφιση, δήλωσε νωρίς το βράδυ της Δευτέρας ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή.

Διευκρίνισε πως εάν απαιτούνται τροποποιήσεις μετά τη συνομολόγηση του μνημονίου

τότε αυτές θα γίνουν σε συνεργασία με τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό μεταξύ του Προέδρου και των συνδικαλιστικών οργανώσεων στην παρουσία του, ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι «με τη συμπλήρωση του προγράμματος μέτρων, είμαστε σε θέση να συναρμολογήσουμε τον Προϋπολογισμό του 2013 μαζί με τα μέτρα και να τον καταθέσουμε στη Βουλή».

Για να περιληφθεί το πακέτο μέτρων θα απαιτηθεί λίγος χρόνος, λίγες μέρες, είπε και πρόσθεσε ότι ευελπιστούμε πως πολύ σύντομα θα πάρουμε τις παρατήρησεις της Τρόικας, πολύ σύντομα θα έχουμε και τη διαπραγμάτευση».

Παρατήρησε πως τα τελευταία 15 χρόνια, οι Προϋπολογισμοί δεν κατατίθενται σε συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν, όπως θα γίνει και τώρα.

«Πιστεύουμε ότι θα έχουμε τη κατανόηση της Βουλής και δεν θα δημιουργηθεί το όποιο πρόβλημα», ανέφερε.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, εξήγησε ότι στον Κρατικό Προϋπολογισμό θα ενσωματωθούν τα μέτρα που προτείνει η Κυβέρνηση και εάν χρειάζεται να γίνουν τροποποιήσεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης του στη Βουλή, και τροποποιήσεις που θα προκύψουν μέσα από τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα θα γίνουν, είπε.

«Απόψε συμπληρώθηκε ένας έντονος διάλογος με όλους τους κοινωνικούς ετέρους και τα κόμματα και είμαστε στην ευχάριστη θέση να εισέλθουμε στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας για τη συμπλήρωση του δύσκολου έργου που αρχίσαμε εδώ και δύο τρεις μήνες», είπε.

Πρόσθεσε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι προσδοκεί πολύ σύντομα να προχωρήσουμε με αυτό το πρόγραμμα, και κατέληξε λέγοντας ότι είμαστε σε θέση να το πράξουμε και πολύ σύντομα να έχουμε ένα ικανοποιητικό για τον τόπο αποτέλεσμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα