Υποστήριξη Αυστρίας στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού

17:33 23/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την υποστήριξή της Αυστρίας στις προσπάθειες που γίνονται για επίτευξη λύσης του Κυπριακού επανέλαβε ο Πρόεδρος της χώρας Heinz Fischer.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση ο Πρόεδρος της Αυστρίας σε συνάντησή του με τον νέο Πρέσβη της Κύπρου στην Αυστρία Κώστα Παπαδήμα μετά την επίσημη τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων του «επανέλαβε την υποστήριξη της Αυστρίας στις προσπάθειες που γίνονται για επίτευξη λύσης μέσω της διαδικασίας των συνομιλιών και με βάση τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και διαβεβαίωσε

τον Κύπριο Πρέσβη ότι θα έχει την πλήρη υποστήριξή του».

Περαιτέρω, ζήτησε να πληροφορηθεί για τις προετοιμασίες για την ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κύπρο και επεσήμανε την ανάγκη περεταίρω ανάπτυξης των πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Από πλευράς του ο κ. Παπαδήμας μετέφερε τις θερμές ευχές του Προέδρου Χριστόφια και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Fischer για τις υποστηρικτικές θέσεις της Αυστρίας στο Κυπριακό, ενώ εξήρε τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στα πλαίσια της ΕΕ και άλλων διεθνών οργανισμών.

Ενημέρωσε, επίσης, αναλυτικά τον Πρόεδρο Fischer για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, κυρίως σε σχέση με τις αδιάλλακτες θέσεις της Τουρκικής πλευράς στις συνομιλίες.

Σε αναφορά του στις προετοιμασίες για ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο ο Κύπριος Πρέσβης διαβεβαίωσε τον Αυστριακό Πρόεδρο ότι οι αυτές βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, προσθέτοντας ότι στόχος του είναι η ενίσχυση και ενδυνάμωση των σχέσεων Αυστρίας – Κύπρου, σε όλους τους τομείς περιλαμβανομένου και του πολιτιστικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα