Υπόθεση με τροφοδοσία ληγμένων προϊοντών στην αγορά διερευνούν οι αρμόδιες αρχές στη Λεμεσό

19:44 4/4/2014 - Πηγή: OnlyCY
Χιλιάδες ληγμένα τρόφιμα, τα οποία θα κυκλοφορούσαν στα ράφια σουπερμάρκετ και περιπτέρων, με παραποιημένες ημερομηνίες λήξης, εντόπισαν σήμερα οι διωκτικές αρχές, σε οικία που χρησιμοποιείτο ως αποθήκη, στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η συγκεκριμένη οικία των 700 τετραγωνικών μέτρων, χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια ως αποθήκη 51χρονου εμπόρου, ο οποίος φέρεται να εισήγαγε σε χαμηλές τιμές προϊόντα που βρίσκονταν κοντά στην ημερομηνία λήξης τους και ακολούθως, αφού διέγραφε τις ημερομηνίες, τοποθετούσε νέες ημερομηνίες λήξης και τα προωθούσε στην αγορά.

Το συγκεκριμένο χώρο ερευνούν από το μεσημέρι, μαζί με την Αστυνομία, οι υγειονομικές υπηρεσίες, η υπηρεσία ΦΠΑ και το τμήμα τελωνείου. Σε υπόγειο χώρο εντοπίστηκε και συνελήφθη παράνομος αλλοδαπός, τον οποίο εργοδοτούσε ο συγκεκριμένος έμπορας καθώς και μηχάνημα αναγραφής ημερομηνιών λήξης σε συσκευασίες προϊόντων.

Μεταξύ διαφόρων ληγμένων προϊόντων, εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες έτοιμου καφέ, ποτά ενέργειας, σοκολάτες, καραμέλες, τσίχλες, ακόμη και προφυλακτικά.

Οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τα σημεία που προμήθευε ο 51χρονος και να απομακρυνθούν από την αγορά τυχών ληγμένα προϊόντα.
Keywords
Τυχαία Θέματα