Υπουργός Παιδείας: Η Παιδεία ραχοκοκαλιά της εθνικής μας επιβίωσης

12:30 21/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Παιδεία αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της εθνικής μας επιβίωσης και η καλύτερη τιμή για τους πεσόντες ήρωες μας είναι η επίγνωση του χρέους μας να παραδώσουμε στην κοινωνία, ανθρώπους με αξίες και ιδανικά, ανέφερε το πρωί ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Κενεβέζος, στον επιμνημόσυνο λόγο του, στο μνημόσυνο των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή, που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης στη Λεμεσό.

Όπως ανέφερε ο κ. Κενεβέζος , σε αυτές τις δύσκολες διεθνείς και εθνικές συγκυρίες, “επαναβεβαιώνουμε τη δέσμευση μας να συνεχίσουμε τον αγώνα,

όσος χρόνος κι αν χρειαστεί, όσες θυσίες κι αν απαιτηθούν, για τη διασφάλιση του ειρηνικού και ελεύθερου μέλλοντος της πατρίδας και ολόκληρου του λαού μας”.

Έστειλε, ακόμη, το μήνυμα σε όσους, όπως είπε, καιροφυλακτούν να εκμεταλλευθούν την οικονομική κρίση και να επιβάλουν λύση άδικη και ετεροβαρή στο Κυπριακό, ότι ο λαός μας δεν θα συνθηκολογήσει, δεν θα καμφθεί και δεν θα γονατίσει.

“Αν χρειαστεί, θα επαναλάβουμε το ΟΧΙ του Απριλίου του 2004, θα επιμείνουμε αδιαπραγμάτευτα σε λύση δίκαιη και δημοκρατική, στηριγμένη στις αρχές του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου”, συμπλήρωσε.

Τονίζοντας πως η Παιδεία αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της εθνικής μας επιβίωσης, ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε πως η Κυβέρνηση οραματίζεται μια Παιδεία που θα προάγει την ενότητα και τη συλλογικότητα, οι οποίες απορρέουν από τις πατροπαράδοτες αξίες του ελληνικού πολιτισμού, όπως η αγάπη στον πλησίον, η ελευθερία, η αλληλεγγύη”.

Η καλύτερη τιμή, συνέχισε, για τους πεσόντες ήρωες μας είναι η επίγνωση του χρέους μας να παραδώσουμε στην κοινωνία νέους ανθρώπους με αξίες και ιδανικά, υπεράνω του υλικού και ατομικού συμφέροντος που ταπείνωσε και εξαθλίωσε το κράτος και το λαό μας σήμερα.

“Να διαμορφώσουμε πολίτες έτοιμους να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του μέλλοντος, με όραμα αλλά κυρίως έντιμους, σεμνούς, που δεν θα εξαρτούν την ευτυχία τους από το χρήμα, τη χλιδή και τον εφήμερο πλούτο των υλικών αγαθών”, ανέφερε και συνέχισε “παιδιά που θα αγαπούν και θα σέβονται τον άλλο και τον εαυτό τους τόσο, ώστε να καθίστανται αυτόματα αγωνιστές της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, αρχών ενός ελεύθερου κράτους δικαίου, όπως οφείλει να είναι η Κυπριακή Δημοκρατία, για την οποίαν έδωσαν αφειδώλευτα τη ζωή τους οι ήρωες του 1974″.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του ο κ. Κενεβέζος ανέφερε πω ς αυτές οι μέρες είναι μέρες πικρής μνήμης αλλά παράλληλα και διακριτής και ξεκάθαρης υποχρέωσης μας να θυμούμαστε αυτούς που έφυγαν θυσιαζόμενοι για την πατρίδα και τα ιδανικά που θα έπρεπε όλοι να εκπροσωπούμε και να υπηρετούμε.

Παράλληλα, συνέχισε, “διατρανώσουμε την πίστη μας και τη σαφή θέση μας, ότι είμαστε όλοι έτοιμοι, ο καθένας από το πόστο που του έχει τεθεί να υπηρετήσει τον τόπο, επώνυμος ή ανώνυμος, να δώσουμε τις περισσότερες δυνάμεις μας, έτσι ώστε να φέρουμε σε πέρας την αποστολή μας, η οποία είναι να βγάλουμε τον τόπο από την οικονομική κρίση που βρίσκεται, αλλά πολύ περισσότερο, να απελευθερώσουμε την πατρίδα μας, μέσα σε μια διαδικασία διαλόγου που θα επαναρχίσει το επόμενο διάστημα, με μια καθαρή διαδικασία που δεν θα υπονομεύει το μέλλον του κυπριακού ελληνισμού”.

Keywords
Τυχαία Θέματα