Ζαχαρίου: 75 εκ. ευρώ κάθε μήνας καθυστέρησης από τον Ιούνιο για το μνημόνιο

12:30 19/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η παρούσα Κυβέρνηση κατάφερε να φορτώσει τους Κύπριους πολίτες με δημόσιο χρέος τόσο, όσο το μισό χρέος που συγκέντρωσαν αθροιστικά όλες οι Κυβερνήσεις από εγκαθιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι την προηγούμενη διακυβέρνηση, είπε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ζαχαρίας Ζαχαρίου από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού

του 2013.

Κάνοντας λόγο για «ασύγγνωστη αμέλεια» της Κυβέρνησης, ο κ. Ζαχαρίου ανέφερε ότι στην Κύπρο παρουσιάστηκε το παράδοξο, ενώ η αντιπολίτευση έβαζε τη ράχη της για να βοηθήσει την Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την κρίση, η Κυβέρνηση σφύριζε αδιάφορα.

Ανέφερε ότι κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2013 παρατηρήθηκε επίσης το καινοφανές να απουσιάζουν οι Υπουργοί από την αίθουσα συνεδρίας της Ολομέλειας.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ είπε πως «κρύψαμε το μνημόνιο που ήρθε από τον Ιούνιο και επήγαμε διακοπές όταν το μνημόνιο θα ήταν 975 εκ. και ήρθαμε τον Οκτώβρη να διαπραγματευθούμε ευρισκόμενοι ενώπιον της ενδεχόμενης στάσης πληρωμών».

Περαιτέρω είπε ότι κάθε μήνας καθυστέρησης στοίχιζε 75 εκ. επιπλέον και ανέφερε πως «όταν διαπραγματεύεσαι με το πιστόλι στον κρόταφο δεν έχεις επιλογές».

«Φθάσαμε να εκλιπαρούμε για δάνειο από τους ημικρατικούς οργανισμούς διαφορετικά θα καταλήγαμε σε στάση πληρωμών» είπε προσθέτοντας πως ακόμα κανένας δεν γνωρίζει τι θα ακολουθήσει μέχρι το Μάρτιο.

Συνεχίζοντας, ο κ. Ζαχαρίου είπε ότι η μερική στάση πληρωμών έχει αρχίσει εδώ και καιρό και πρόσθεσε πως για «την κατάντια στην οποία έφεραν τον τόπο» θα πρέπει να ρωτηθούν αυτοί που δεν έχουν χρήματα να πάρουν γάλα στα παιδιά τους.

Είπε ακόμα πως «αυτός που μας έστειλε τα νομοσχέδια για τα μέτρα έστειλε και τα παιδιά του έξω από τη Βουλή να μας βρίζουν» και πρόσθεσε ότι στην κατάσταση εθνικής κατάθλιψης στην οποία περιέπεσε ο τόπος, ζητείται ελπίδα.

«Θα περάσουμε δύσκολες μέρες, ειδικότερα οι οικονομικά χαμηλότερες τάξεις», είπε και αναφέροντας ότι είναι η ώρα που ο Κύπριος πολίτης θα πρέπει να αναλογιστεί σωστά κοιτάζοντας κατάματα την πραγματικότητα, κατάληξε ότι «η προοπτική είναι μία: Κυβέρνηση Αναστασιάδη».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ζαχαρίου, Ιούνιο,zachariou, iounio