O Διονύσης Γραμμένος στο Ηρώδειο


Ο βιρτουόζος κλαρινετίστας Διονύσης Γραμμένος εμφανίζεται ως σολίστ στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών στις 5 Ιουλίου.
Ερμηνεύοντας το κονσέρτο του W. A. Mozart KV622 με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπο την διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, ο νεαρός σολίστ παγκοσμίου φήμης επιστρέφει στην Ελλάδα για μια πραγματικά
ξεχωριστή συναυλία.

Πρόσφατα ηχογράφησε το πρώτο του СD με την Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Βιέννης, υπο την διεύθυνση του Ari Rasilainen, με τα κονσέρτα για κλαρινέτο του Κάρλ Νίλσεν και Λουίς Σπόρ, ενώ επελέγη απο την ECHO (European Concert Hall Organisation) να περιοδεύσει ως σολίστ στις σημαντικότερες αίθουσες της Ευρώπης όπως η Amsterdam Concertgebow, Koelner Philharmonie, Musikverein Vienna, Bozar Brussels μεταξύ άλλων για τη σεζόν 2013/2014. Mετά το ντεμπούτο του ως μαέστρος με την Vienna Chamber Orchestra σε ηλικία μόλις 21 ετών, ο Γραμμένος συνεχίζει τις εμφανίσεις του στην Ευρώπη ως μαέστρος, παράλληλα με τις σολιστικές του δραστηριότητες, λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές για τη μουσική του ευφυία.

Έχει χαρακτηριστεί ως " ένα σπάνιο μουσικό φαινομένο" απο τον συνθέτη Θεόδωρο Αντωνίου, ενώ ο Sir Roger Norrington μίλησε για έναν " εξαιρετικό κλαρινετίστα με θαυμάσια μουσική δεξιοτεχνία, που είναι χαρά κανείς να ακούει"! Έχει τιμηθέι με το Διεθνές Βραβείο"Leonardo da Vinci" που απονείμεται σε σημαντικές προσωπικότητες που διαπρέπουν στο χώρο των γραμμάτων και τεχνών, καθώς και με το Χρυσό Μετάλλιο της Πόλεως των Αθηνών για την προσφόρά του στη μουσική. Σε ηλικία μόλις 22 ετών μετρά συνεργασίες με διάσημες ορχήστρες όπως η Vienna Symphony Orchestra, Luzern Festival Strings, Norwegian Radio Symphony Orchestra και Vienna Radio Symphony Orchestra μεταξύ άλλων, ενώ έχει εμφανιστεί σε μεγαλές αίθουσες όπως Vienna KonzertHaus, Auditorium Musee du Louvre, St. Petersburg Philharmonic Hall, Auditorium Nacional de Madrid, Minato Mirai Hall στην Ιαπωνία. Στη μουσική δωματίου συνεργάζεται με το κουαρτέτο εγχόρδων της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου. Απο το 2010 είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Corfu Festival of Arts.
Keywords
Τυχαία Θέματα