Ο Γιάννης Σιδηράς στη Μαύρη Τρύπα

Πέμπτη 9/5/2013 και ώρα 22:00 η “Ζωντανή Μαύρη Τρύπα” φιλοξενεί το Γιάννη Σιδηρά μαζί με μια ομάδα σπουδαίων καλλιτεχνών, σε ένα μοναδικό κοινωνικοπολιτικό rock μουσικό show.
Συμμετέχουν:
•Γιάννης Σιδηράς – φωνή & κιθάρα
•Νίκος Τουλίατος – κρουστά
•Άννα Καρλαύτη – φωνή & πλήκτρα
•Φένια Χρήστου – φωνή
•Γιώργος Παπάς – κιθάρα
•Τάσος Ιωαννίδης – μπάσο
•Dj Ramon gr woo – deck
Η Ζωντανή Μαύρη Τρύπα η καλλίτερη μουσική σκηνή τη πόλη της Θεσσαλονίκης

συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις καλλιτεχνικές τις επιλογές, μέσα σε αυτές τις δύσκολες και ιδιότροπες συνθήκες της αγοράς. Συνθήκες όμως που δεν είναι ικανές να αποτρέψουν σοβαρούς επιχειρηματίες όπως στη ‘Ζωντανή Μαύρη Τρύπα’ να προσφέρουν ποιότητα σε καθημερινή βάση και στο θεσμό της μουσικής άλλα και στους πελάτες του μαγαζιού. Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης είχε ανάγκη από μια μουσική σκηνή τόσο οργανωμένη και με πλούσιο και ποιοτικό θέαμα. Μια από τις ποιοτικές επιλογές της ‘Ζωντανής Μαύρης Τρύπας’ είναι και η εμφάνιση του Γιάννη Σιδηρά στη Θεσσαλονίκη μετά από τρία ολόκληρα χρόνια, πλαισιωμένος από μια ιδιαίτερη ομάδα μουσικών όπου ο καθένας έχει μια ιδική αποστολή όπως διαπιστώσουν πολύ εύκολα οι ακροατές. Το πάντρεμα τον ήχων από τους έμπυρους μουσικούς του Γιάννη Σιδηρά με την δεξιοτεχνία του κορυφαίου στα κρουστά Νίκου Τουλίατου και του Dj Ramon είναι ένα μοναδικό θέαμα που μαγεύει. Αρμονικά δένουν οι καλά δουλεμένες φωνές πάνω στις rock μουσικές, του Γιάννη Σιδηρά της Άννας Καρλαύτη και της Φένιας Χρήστου που δεν αφήνουν περιθώρια ούτε για μια λοξή ματιά.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΔΗΡΑΣ
Ο Γιάννης Σιδηράς παρουσιάζει τραγούδια δικά του αλλά και τραγούδια άλλων συνθετών που αγαπήσαμε. Κύριος σκοπός η παρουσίαση τραγουδιών που έχουν ως στόχο όχι μόνο την διασκέδαση αλλά και τον προβληματισμό για τα κοινωνικά δρώμενα . O Γιάννης Σιδηράς κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη το 2006 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και 2 χρόνια αργότερα γίνεται μέλος της λαϊκής ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης .
Σήμερα συνεργάζεται με καταξιωμένους μουσικούς τόσο της ροκ μουσικής σκηνής όσο και του κλασικού χώρου και παρουσιάζει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά που αποτελείται από τραγούδια που έχει γράψει ο ίδιος ενώ παράλληλα ερμηνεύει και τραγούδια άλλων συνθετών.
ΝΙΚΟΣ ΤΟΥΛΙΑΤΟΣ
Έχει παίξει παντού, τα πάντα, με όλους, σε όλα τα είδη τέχνης τα τελευταία 42 χρόνια.. της μουσικής του περιπέτειας, παλεύοντας με τα θηρία εξωτερικά και κυρίως εσωτερικά!!
Έχει κάνει όλα τα απαραίτητα: 20 cd, 3 βιβλία, έχει δημιουργήσει σχολές, συγκροτήματα, ομάδες, festivals τις περισσότερες φορές χωρίς αμοιβή…
Έχει διδάξει: Σεμινάρια, μαθήματα, εργαστήρια σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης από παιδικό σταθμό μέχρι πανεπιστήμιο, ιδιωτικά σχολεία, ωδεία, δραματικές σχολές κ.α. τις περισσότερες φορές χωρίς αμοιβή..
Έχει δώσει ιδέες για όλα και για όλους, επίσης χωρίς αμοιβή… με αρνητικές συνέπειες για τον ίδιο Έχει συμμετάσχει σε κάθε είδους συνδικαλιστική, κοινωνική, πολιτική δραστηριότητα από πολλές θέσεις επί πολλά χρόνια.
Σήμερα είναι γραμματέας της ΕΜΣΕ, Αντιπρόεδρος στην ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και μέλος του ΔΣ της Πολιτιστικής Δράσης ΕΜΣΕ.

ΆΝΝΑ ΚΑΡΛΑΥΤΗ
Η Άννα Καρλαύτη ταλαντούχα και αξιόλογη καλλιτέχνης, με κλασική μουσική παιδεία, εντυπωσιάζει τα πλήθη με τις ιδιαίτερες ερμηνείες και τη μεταλλική της φωνή.
Στο βιογραφικό της καταγράφεται η πετυχημένη συνεργασία που είχε με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, παίζοντας πλήκτρα και τραγουδώντας μαζί του, επί σειρά ετών.
Αυτή βέβαια δεν είναι η μοναδική της συνεργασία. Στη καριέρα της έχει πολύ αξιόλογες εμφανίσει με πασίγνωστούς καλλιτέχνες και σπουδαίες ερμηνείες.
Παράλληλα αποτελεί μέλος του μουσικού σχήματος Motivo 4.

ΦΕΝΙΑ ΧΡΗΣΤΟΥ
Η Φένια Χρήστου σπουδάζει ανώτερα θεωρητικά στο πιάνο και στο τραγούδι, στο Ωδείο Αθηνών, με τον συνθέτη Νίκο Ξανθούλη.

Μία πρωτοεμφανιζόμενη καλλιτέχνις , ετοιμάζει την πρώτη της δισκογραφική δουλειά, στην οποία η ίδια υπογράφει τους στίχους και τη μουσική, ενώ στο βιογραφικό της έχει την σύνθεση της μουσικής δύο θεατρικών παραστάσεων.

Επίσης, έχει συμμετάσχει στα αφιερώματα για τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Μίκη Θεοδωράκη που πραγματοποιήθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής στη Σόφια, στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσού, κ.α. , ενώ με το δικό της μουσικό σχήμα έχει εμφανιστεί σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας.
DJ RAMON (W)
Ο Dj Ramon γεννημένος 4 Αύγουστου σε ένα υπέροχο χωρίο της Βόρειας Ελλάδας, στο Στρατώνι Χαλκιδικής, από νεαρή ηλικία μόλις 12 ετών άρχισε τις πρώτες του μουσικές περιπλανήσεις και εμφανίσεις σε τοπικό Club του νομού Χαλκιδικής. Το χειμώνα του 1991 σε ηλικία μόλις 13 ετών κάνει τη πρώτη του εμφάνιση σε ένα από τα top μαγαζιά της Θεσσαλονίκης και με αυτό τον τρόπο ανοίγει μια νέα σελίδα στη καριέρα του από πολύ νωρίς. Το 1996 θα το βρει να δοκιμάζετε σε μεγάλο Club τις Αθήνας προσπαθώντας να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο στο παιδικό του όνειρο. Εκ τότε ο Dj Ramon κατάφερε σπουδαίες συνεργασίες με αρκετούς επώνυμους και καταξιομένους καλλιτέχνες τις Ελληνικής επικράτειας, ενδεικτικά αναφέρουμε : Βαλάντη Αυγενίκο, Γιώργο Γιασεμή, Νίκο Κουρκούλη, Άντζελα Δημητρίου, Δημήτρη Μπινάζη, Αλκμήνη Χατζηγίαννη, Κωνσταντίνο Νταντή, Αντώνη Σγουρό και πολλούς άλλους. Tο 2009 με μεγάλη επιτυχία ανέλαβε σε τοπικό ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης , μια εξαιρετικά δύσκολη εκπομπή όπου, ως αποστολή είχε να συνδυάζει live μέσα από το στούντιο, τραγούδια από το Ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο, ένα Ελληνικό ένα ξένο εναλλάξ. Το νέο έτος (2013) ξεκίνησε με πολύ θετικά σημάδια για το Dj Ramon όπου εγκαινίασε μια νέα συνεργασία με το Γιάννη Σιδηρά (μέλος της ορχήστρας του Μίκη Θεοδωράκη) και την ορχήστρα του όπου συμμετείχε και ο κορυφαίος στο είδους των κρουστών Νίκος Τουλίατος, σε μια ανοιχτή αντιφασιστική – αντιρατσιστική συναυλία στο σύνταγμα μπροστά σε χιλιάδες διαδηλωτές. Η σταδιακή στροφή που έκανε από το Ελληνικό και Disco τραγούδι στην R&B House μουσική, ακολουθώντας τις μουσικές τάσεις της αγοράς, τον οδήγησαν να αποκτήσει μια ποίο ξεκάθαρη ταυτότητα και να εμπνευστεί τις πρώτες του δημιουργίες, που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2013. .

Ζωντανή Μαύρη Τρύπα (Πρώην Αγκάθι),
Βαïου 5, Πλατεία Μοριχοβου Λαδάδικα

Προσέλευση: 21:00
Τηλ. κρατήσεων: 2310 510081, 2310 514514, 6949950530
Εισιτήριο θεάματος: 8€

The post Ο Γιάννης Σιδηράς στη Μαύρη Τρύπα appeared first on Music Dreams.

Keywords
Τυχαία Θέματα