1.500 κάλπες σε όλη την Ελλάδα για την ανάδειξη Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Σε κούρσα για έναν -τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο- εξελίσσεται πλέον η διαδικασία αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, καθώς οι υπόλοιποι επίδοξοι υποψήφιοι, κ.κ. Χρήστος Παπουτσής και Στέφανος Τζουμάκας, δεν συγκέντρωσαν  τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών που προβλέπει το καταστατικό και το  Εθνικό Συμβούλιο  δεν δέχθηκε να κριθεί πολιτικά το όλο θέμα. Έτσι, την ερχόμενη Κυριακή θα στηθούν 1.500 κάλπες σε όλη την Ελλάδα.

Ωστόσο,

την προσεχή Τετάρτη ή Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθεί το κόμμα της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη, αλλά και να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με το τι θα κάνουν και οι υπόλοιποι διαγραμμένοι από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος σε δήλωσή του έθεσε ως εκλογικό στόχο του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εκλογές  τη νίκη και «έκλεισε» τα σενάρια το κόμμα να λειτουργήσει ως «δεκανίκι» της ΝΔ σε μια κυβέρνηση συνεργασίας. «Ο στόχος μας» είπε, «είναι καθαρός και ρεαλιστικός: είναι η νίκη στις βουλευτικές εκλογές, είναι η πρωτιά του ΠΑΣΟΚ, που πρέπει να έχει τον κεντρικό, τον πρώτο ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις για το καλό του έθνους».

Το στοίχημα  του κ. Βενιζέλου τώρα  είναι η επανεκκίνηση του κόμματος και για το λόγο αυτό απηύθυνε  γενικό προσκλητήριο προς  μέλη, φίλους και στελέχη του Κινήματος, να πάνε να ψηφίσουν. Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος απηύθυνε προσκλητήριο και προσωπικά προς τον Χρήστο Παπουτσή και προς φίλους και στελέχη του κόμματος να γυρίσουν.

Ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σε χθεσινή δήλωσή του, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το ΠΑΣΟΚ με Βενιζέλο δεν θα  είναι πλέον χυλός  και τα όργανά του δεν θα είναι φυσαρμόνικα».

Παράλληλα, ο Γρηγόρης Νιώτης, εκ των στελεχών εκείνων που στήριξαν τον κ. Παπουτσή, δήλωσε: «Η υποψηφιότητα Βενιζέλου είναι αφετηρία συσπείρωσης  όλων των δυνάμεων της δημοκρατικής παράταξης. Σηματοδοτεί την ευθύνη όλων μας για ενότητα, συλλογική δράση. Κανείς δεν περισσεύει».

Keywords
Τυχαία Θέματα