«Happy end» στο… σίριαλ με το PSI «βλέπει» ο Βεστερβέλε

Αισιόδοξος για την έκβαση του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών

Την αισιοδοξία του ότι οι διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή ελληνικού χρέους (PSI) θα έχουν θετική έκβαση, παρά το γεγονός ότι είναι σκληρές, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε.

«Οι συζητήσεις είναι δύσκολες, αλλά με καλή πίστη θα καταλήξουν σε ένα καλό αποτέλεσμα» δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Έλληνα ομόλογό του, Σταύρο Δήμα,

στο υπουργείο Εξωτερικών.

Προηγουμένως, ο κ. Βεστερβέλε συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου και με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.

Ο Γερμανός υπουργός έστειλε μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης στην Ελλάδα, αλλά και ενθάρρυνσης των μεταρρυθμίσεων. Τάχθηκε επίσης υπέρ της δημιουργίας ανεξάρτητων ευρωπαϊκών οίκων αξιολόγησης.

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Δήμας επισήμανε ότι οι Έλληνες έχουν κάνει μεγάλες προσωπικές θυσίες και ανησυχούν για το μέλλον και τόνισε πόσο σημαντική είναι η συμπαράσταση και η στήριξη της γερμανικής πλευράς για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, αλλά και για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης.

Αντικείμενο της συζήτησης που είχε ο κ. Βεστερβέλε με τον Αντώνη Σαμαρά, το απόγευμα της Κυριακής, ήταν η ελληνική και η ευρωπαϊκή οικονομία, επί τη βάσει της πορείας υλοποίησης των ευρωπαϊκών αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου και της 9ης Δεκεμβρίου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη επίτευξης των στόχων της δημοσιονομικής προσαρμογής και του εμπλουτισμού της οικονομικής πολιτικής με μέτρα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα