«Tragic» Τσίπρας, «κρυπτόμενος» Σαμαράς και προσκλητήριο Βενιζέλου για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Προσκλητήριο στους φίλους και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να προσέλθουν μαζικά στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την ερχόμενη Παρασκευή, απηύθυνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, χαιρετίζοντας συγκέντρωση συνδικαλιστικών στελεχών στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στην οδό Ιπποκράτους.

Ο κ. Βενιζέλος

ανέφερε ότι «πρέπει να κάνουμε ανακατάληψη του δικού μας χώρου» και «να κερδίσουμε το στοίχημα του Συντάγματος χώρου, γιατί το Σύνταγμα είναι ιστορικός τόπος, που συγκεντρώνεται και εκφράζεται ο λαός».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε συστράτευση και αγώνα όλων τις τελευταίες μέρες της προεκλογικής περιόδου, για «να βροντοφωνάξουμε για τη χώρα και την παράταξη». Και συμπλήρωσε: «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποδείξει, όπως στις 18 Μαρτίου, ότι είναι και παραμένει ζωντανό».

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας στη διακαναλική συνέντευξη του ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε ότι την Κυριακή, στις εκλογές, κρίνεται η μοίρα της Ελλάδας την επόμενη 20ετία. Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι είναι πολλοί αυτοί που δεν σέβονται τις θυσίες του ελληνικού λαού και παίζουν με νοθευμένα ζάρια στην πλάτη του, ενώ λένε ψέματα, που οδηγούν τη χώρα στην πτώχευση, το λαό στη φτώχεια και την Ελλάδα στη δραχμή.

«Το οριζόντιο κόμμα της δραχμής υπάρχει και είναι ο εκφραστής της διαπλοκής και όσων έχουν βγάλει τα χρήματά τους έξω και περιμένουν να ‘αγοράσουν’ τη χώρα πάμφθηνα» σημείωσε.

Κριτική άσκησε τόσο στον Αντώνη Σαμαρά όσο και στον Αλέξη Τσίπρα. Για τον πρόεδρο της ΝΔ είπε ότι «δοξάζεται κρυπτόμενος», καθώς διεκδικεί την ψήφο των πολιτών, χωρίς να έχει μετάσχει σε τηλεοπτικό διάλογο, και επιπλέον δεν κάνει κανένα διάλογο με την κοινωνία.

Επικαλέστηκε μάλιστα τα όσα είχε αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ στη Βουλή την περίοδο ψήφισης του πρώτου Μνημονίου: «Είχε πει πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αναλάβει το κόστος, ώστε το άλλο κόμμα εξουσίας να μείνει αλώβητο, ενώ είχε υποστηρίξει ότι δεν πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους».

Αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι οδηγεί τη χώρα ακαριαία εκτός ΕΕ και ευρώ, με καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία, τις επιχειρήσεις, τις τράπεζες και την απασχόληση.

Συμπλήρωσε ακόμα ότι ο ειδικός λογαριασμός που τηρείται στην ΤτΕ υπάρχει για να καταθέτουν χρήματα οι δανειστές μας, ώστε να «αποφύγουμε το ατύχημα».

Χαρακτήρισε ψέμα ότι η θέση της χώρας είναι διασφαλισμένη στην ευρωζώνη ούτως ή άλλως, λέγοντας ότι μπορούν να πουν «μείνετε στο ευρώ και εμείς πληρώνουμε τις δόσεις του δανείου, για να μην κινδυνεύσει η ευρωζώνη, αλλά η Ελλάδα πρέπει να ικανοποιεί τις εσωτερικές ανάγκες της με τους φόρους που θα μαζεύει». «Αυτό σημαίνει δημοσιονομική προσαρμογή μέσα σε λίγες μέρες» υπογράμμισε.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ ως ένα συγκεκριμένο και ασφαλή δρόμο για έξοδο από την κρίση, υπέρβαση του Μνημονίου και δημιουργία της αυτοδύναμης Ελλάδας.

«Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την πρώτη θέση, αλλά αυτό είναι πολιτική ανάγκη και όχι εκλογικός στόχος» αν

Keywords
Τυχαία Θέματα