«Αγώνας δρόμου» για 3,5 δισ. ευρώ μέχρι την άλλη Πέμπτη

Περίπου 3,5 δισ. ευρώ αναζητούν στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να «κλείσει» το πακέτο των 11,6 δισεκατομμυρίων ευρώ την επόμενη διετία, όπως τόνισε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου. Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι το κενό θα καλυφθεί έως την ερχόμενη Πέμπτη, που φτάνει στην Αθήνα η Τρόικα.

Ανέφερε επίσης ότι «παλεύουμε, προκειμένου να μη ζητηθούν πρόσθετα μέτρα για το 2012» και ότι «αναζητούνται ισοδύναμα, σε αντικατάσταση των μειώσεων

στα ειδικά μισθολόγια». Ο ίδιος δήλωσε ότι η ελληνική πλευρά θα θέσει θέμα μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%, αλλά όλα πρέπει να εγκριθούν από την Τρόικα.

Μετά τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, τόνισε: «Η κυβέρνηση κινείται εντός του πλαισίου που χάραξαν οι πολιτικοί αρχηγοί. Στόχος μας είναι η τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης». Όπως γνωστοποίησε, θα υπάρξει και νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

«Έχουμε δρόμο μπροστά μας» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ερωτηθείς για τα μέτρα των 11,6 δισ. ευρώ. Είπε ότι στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι βασικές κατευθύνσεις σχετικά με τις περικοπές και όχι συγκεκριμένα μέτρα.

Ακόμη, ότι δεν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα για το 2012, τόνισαν στις δηλώσεις τους λίγο μετά τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα