Αισιοδοξία για συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας

Κλίμα αισιοδοξίας για επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της Δευτέρας έχει δημιουργηθεί μετά την τηλεδιάσκεψη που είχαν σήμερα Παρασκευή ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι.

«Η συζήτηση έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα και οι τρεις συμμετέχοντες προσδοκούν ότι το Eurogroup τη Δευτέρα

στη συνεδρίαση του θα καταλήξει σε αποφάσεις για την Ελλάδα», αναφέρεται  στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Παρομοίως, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του ιταλού πρωθυπουργού, η τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ, Μόντι και Παπαδήμου διεξήχθη σε εποικοδομητικό πνεύμα, ενώ και οι τρεις συμμετέχοντες εμφανίστηκαν αισιόδοξοι ότι τη Δευτέρα το Eurogroup θα καταλήξει σε συμφωνία για την Ελλάδα.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι.

Ο κ. Παπαδήμος είχε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες τις τελευταίες ημέρες με τους Ευρωπαίους ηγέτες. Μετά την τηλεδιάσκεψη, συνομίλησε με τον Ολλανδό πρωθυπουργό.

Η ελληνική πλευρά λέει ότι πλέον έχουν τηρηθεί όλες οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης και τώρα πια η ευθύνη είναι στους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Το κλίμα αυτό ενισχύεται και από την προσπάθεια επίσπευσης των διαδικασιών για κύρωση του εφαρμοστικού πολυνομοσχεδίου από την ελληνική κυβέρνηση.

Σχετικά θα συνεδριάσει εκτάκτως το Σάββατο το υπουργικό συμβούλιο, όπου θα αποφασίσει για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την ταχύτερη κύρωση του πολυνομοσχεδίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα