Αίτημα για άρση της βουλευτικής ασυλίας της Ντόρας Μπακογιάννη

Νέα τροπή παίρνει το θέμα του συζύγου της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρου Κούβελου μετά τη διαβίβαση αιτήματος της Εισαγγελίας Εφετών προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου  για άρση της βουλευτικής ασυλίας της πρόεδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη λόγω υποβολής ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες».

Η υπόθεση αφορά το 1.000.000 δολάρια που «έβγαλε» στο Λονδίνο ο σύζυγος της κυρίας Μπακογιάννη, επιχειρηματίας Ισίδωρος Κούβελος,

έγινε γνωστή από τον επικεφαλής εισαγγελέα της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Π. Νικολούδη, και σε τοποθέτησή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Στην συνέχεια, η Βουλή διαβίβασε τη δήλωση του «πόθεν έσχες» της Ντ. Μπακογιάννη στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Η τελευταία διακρίβωσε τη μη αναφορά του επίμαχου ποσού στην δήλωση «πόθεν έσχες» της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αλλά λόγω της βουλευτικής ασυλίας δεν είχε την δυνατότητα να προβεί σε καμία άλλη ενέργεια.

Κατόπιν αυτών, η Εισαγγελία Εφετών διαβίβασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το σχετικό αίτημα άρσης ασυλίας της Μπακογιάννη.

Στην συνέχεια ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κατσιρώδης διαβίβασε το σχετικό αίτημα στην Βουλή, η οποία είναι η μόνη αρμόδια να αποφανθεί για το θέμα αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα