Αλ. Παπαρήγα: «Μπλόφα η πρόταση για κυβερνητική συνεργασία με το ΚΚΕ»

Για υποκλοπή ψήφων και ελπίδων μίλησε η γγ του ΚΚΕ, βάλλοντας κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Σκληρή επίθεση εναντίον όλων των κομμάτων, με πρώτο στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος, στο Πεδίον του Άρεως. Η κυρία

Παπαρήγα τόνισε ότι δεν θα συμμετάσχει σε καμία «δήθεν αντιμνημονιακή κυβέρνηση», χαρακτηρίζοντας μπλόφα την πρόταση για κυβερνητική συνεργασία με το ΚΚΕ.

Παράλληλα, έκανε έκκληση σε όλα τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα να ψηφίσουν ΚΚΕ, ακόμη κι αν δεν συμφωνούν με όλες τις θέσεις του κόμματος, προειδοποιώντας ότι στις 7 Μαΐου το ΚΚΕ «δεν θα καθίσει με σταυρωμένα χέρια».

Αναφερόμενη ειδικότερα στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «αν σχηματισθεί μια δήθεν αντιμνημονιακή κυβέρνηση, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή μια κυβέρνηση που θα ασχοληθεί με την κορυφή του παγόβουνου και όχι το ίδιο το παγόβουνο, κυβέρνηση ευκαιριακής σύνθεσης, ο λαός θα ζήσει δραματική εμπειρία».

Όπως ανέφερε, «τις πρώτες κρίσιμες μέρες θα καθίσει με σταυρωμένα χέρια, περιμένοντας πότε θα γυρίσει από τις Βρυξέλλες και την Ουάσινγκτον ο πρωθυπουργός με πολλές νέες εσωτερικές δεσμεύσεις, που τάχα θα διαπραγματευτεί την αναβολή της δόσης των δανείων για ένα ή δύο χρόνια. Η αναμονή θα μετατραπεί γρήγορα σε μια πρωτοφανή απογοήτευση, σε μια τυφλή αγανάκτηση, που θα φέρει το κίνημα βήματα πίσω, σε μια κρίσιμη περίοδο που χρειάζεται ένα άλμα μπροστά. Αυτή η κυβέρνηση με άλλα πρόσωπα δεν θα είναι καθόλου λιγότερο επικίνδυνη από τις κυβερνήσεις που έχουμε γνωρίσει».

Μάλιστα, χαρακτήρισε μπλόφα την πρόταση για κυβερνητική συνεργασία με το ΚΚΕ, «προεκλογική πρόταση εκ του ασφαλούς, μόνο και μόνο για να γίνει υποκλοπή ψήφων, δηλαδή υποκλοπή ελπίδων» όπως ανέφερε, διευκρινίζοντας πως μια συνεργασία και με άλλες δανεικές ψήφους, έχει στόχο το ΚΚΕ να διαγράψει θέσεις του, ώστε «να γίνουμε πολύ χρήσιμοι, για να ανακοπεί το λαϊκό κίνημα, για να έχει αυτή η κυβέρνηση λυμένα τα χέρια να συμβιβάζεται και να υποτάσσεται στις Βρυξέλες, στην Ουάσινγκτον, να κάνει τις γνωστές κωλοτούμπες μέσα στην Ελλάδα πρωτίστως».

Η Αλέκα Παπαρήγα κατηγόρησε μάλιστα προσωπικά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «ξεπέρασε κάθε όριο καιροσκοπισμού», καθώς κάλεσε από τα Γιάννενα, τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ, τη Δευτέρα 7 Μαΐου, να ανατρέψουν τις αποφάσεις του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα