Αλ. Τσίπρας: «Κυβέρνηση των δανειστών ή κυβέρνηση του λαού στις 17 Ιουνίου»

Tελευταίο κρίσιμο δημοψήφισμα για το μέλλον του λαού, με το ερώτημα «Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ;», χαρακτήρισε τις εκλογές της 17ης Ιουνίου ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας,

από τη Λιβαδειά.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για αναμέτρηση του χθες με το αύριο και πρόσθεσε ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αποσύρονται «στο περιθώριο και την περιφρόνηση της Ιστορίας».

Επανέλαβε δε, τη θέση του για άμεση ακύρωση του Μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης.

Κατηγόρησε επίσης τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι κινδυνολογούν και ότι ανέθεσαν την προεκλογική εκστρατεία τους στους δανειστές, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι παραδόθηκαν άνευ όρων στους δανειστές, αντί να διαπραγματευτούν.

«Στις 17 Ιουνίου ή θα έχουμε κυβέρνηση των δανειστών -δηλαδή, μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ή θα έχουμε κυβέρνηση του κυρίαρχου ελληνικού λαού» είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση κατά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, λέγοντας πως «αποσύρονται στο περιθώριο και την περιφρόνηση της Ιστορίας, αφού πρώτα λεηλάτησαν τη χώρα και μετά προσπάθησαν να την παραδώσουν όμηρο στους δανειστές της». «Φεύγουν» πρόσθεσε «και παίρνουν μαζί τους τη διαπλοκή, τους καναλάρχες, τους τραπεζίτες και την κυρία Μέρκελ, φεύγουν και παίρνουν μαζί τους την κινδυνολογία, το φόβο, την ανασφάλεια και την απόγνωση του μέσου Έλληνα».

Κατηγόρησε επίσης τα δύο κόμματα ότι φεύγουν και προσπαθούν να κρυφτούν από τους ασφαλισμένους του Δημοσίου, που τους κατάντησαν ανασφάλιστους και αναγκάζονται να πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους. Και αντί να απολογηθούν για τα εγκλήματά τους στον ελληνικό λαό, τόνισε, έχουν το θράσος να φορτώνουν τις ευθύνες τους στους επόμενους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον τέως υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, να απολογηθεί στον ελληνικό λαό για το μνημονιακό έκτρωμα του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας -τον ΕΟΠΥΥ.

Ο λαός, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώνεται τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να σταματήσει τον κατήφορο του τόπου, για να σταματήσει τον κατήφορο των μισθών και των συντάξεων, του εισοδήματος και της αποταμίευσης του ελληνικού λαού.

Keywords
Τυχαία Θέματα