Αλλοδαποί αξιωματικοί στο Στρατό

Αναστάτωση και αντιδράσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Την πόρτα των στρατιωτικών σχολών και σε αλλοδαπούς κρατά ανοιχτή το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο για δεύτερη συνεχή χρονιά απαλείφει από τη σχετική προκήρυξη την προϋπόθεση που ήθελε όλους τους υποψηφίους για φοίτηση στις παραγωγικές στρατιωτικές σχολές (ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ), δηλαδή τους μελλοντικούς αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, να είναι Έλληνες το γένος.

Πιο συγκεκριμένα, όλοι όσοι γίνουν δεκτοί και φέτος στις Σχολές Ευελπίδων, Ναυτικών Δοκίμων και Ικάρων δεν απαιτείται να είναι Έλληνες το γένος, αρκεί να έχουν την ελληνική

ιθαγένεια, προκειμένου να έχουν το δικαίωμα να είναι υποψήφιοι για εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», με δεδομένο ότι η σχετική απόφαση αφορά και το περσινό έτος, αναμένεται ότι οι πρώτοι αλλοδαποί ανθυπολοχαγοί, ανθυποσμηναγοί και σημαιοφόροι θα αρχίσουν να εντάσσονται στις τάξεις των Ε.Δ. σε τρία χρόνια.

Η συγκεκριμένη εγκύκλιος έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις στους κόλπους του στρατεύματος, καθώς πολλοί θεωρούν ότι η εφαρμογή της θα έχει απροσδιόριστες συνέπειες σε ό,τι αφορά τόσο την ομοιογένεια όσο και τη διατήρηση της μαχητικότητας του στελεχιακού δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το ζήτημα, όμως, εκτός από εθνικές έχει και πολιτικές διαστάσεις, αφού το γεγονός ότι ο κ. Αβραμόπουλος δεν έχει έως τώρα προσβάλει την προηγούμενη απόφαση Βενιζέλου, αποκαθιστώντας άμεσα ένα ζήτημα με μείζονες εθνικές προεκτάσεις, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την πατριωτική γραμμή που έχει επιλέξει ο κ. Αντώνης Σαμαράς στην αμυντική πολιτική της χώρας, θέτοντας θέμα αξιοπιστίας. Κύκλοι της Συγγρού έλεγαν με νόημα ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο δεν είχε γνώση όλων αυτών των διαδικασιών, αλλά είναι και κάθετα αντίθετος.

Keywords
Τυχαία Θέματα