Άμεση λύση στην ευρωπαϊκή κρίση απαιτεί ο Ομπάμα

Εντείνονται οι πιέσεις από την Ουάσιγκτον προκειμένου οι ηγέτες της ζώνης του ευρώ, και ειδικά το Βερολίνο, να αναλάβουν αποφασιστική δράση για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συμφώνησε σε ξεχωριστές τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα πράγματα για να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή οικονομία και

να προωθηθεί η ανάπτυξη, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Οι ηγέτες συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να ληφθούν μέτρα για να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα της Ευρωζώνης και η ανάπτυξη στην Ευρώπη και στον κόσμο και συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή», δήλωσε σε δημοσιογράφους στο προεδρικό αεροσκάφος ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

Τον κίνδυνο κλιμάκωσης της κρίσης στην Ευρώπη, τόσο στο μέτωπο της οικονομίας όσο και στο τραπεζικό σύστημα, επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. «Η οικονομική ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ παραμένει με την ενισχυμένη αβεβαιότητα να επιβαρύνει την εμπιστοσύνη εντείνοντας τους καθοδικούς κινδύνους στις οικονομικές προοπτικές» τόνισε.

Για επεξεργασία σχεδίου «περιορισμένης διάσωσης» της Ισπανίας κάνει λόγο η εφημερίδα Financial Times.

Τηλεφωνική επικοινωνία και με τον βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, είχε την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος. Αντικείμενο της συνομιλίας ήταν η οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη και οι προετοιμασίες για τη Σύνοδο των G20 στις 18-19 Ιουνίου στο Μεξικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα