Αντιμνημονιακές επιστολές Τσίπρα στους Ευρωπαίους ταγούς!

Επιστολή προς τις ηγεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με την οποία θα ζητά την υιοθέτηση ενός εναλλακτικού σχεδίου, βασισμένου στην ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική προστασία, ετοιμάζεται να αποστείλει την Τετάρτη ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Στην

επιστολή του προς τους κ.κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, Χέρμαν βαν Ρομπάι και Μάριο Ντράγκι, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα επισημαίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση δεν μπορούν να ισχύουν, από την στιγμή που ο ελληνικός λαός με την ψήφο του έχει αποδοκιμάσει την πολιτική των Μνημονίων.

Θα αναφέρει επίσης, ότι τα κόμματα που υπέγραψαν τις δεσμεύσεις, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, εκπροσωπούν σήμερα περίπου το 33% του ελληνικού λαού και, συνεπώς, οι εγγυητικές επιστολές τους καθίστανται άκυρες, κάτι που υπογράμμισε και νωρίτερα την Τρίτη, κατά τις δηλώσεις του μετά την παραλαβή της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Keywords
Τυχαία Θέματα