Από ρεκόρ σε ρεκόρ οι καταθέσεις των Γερμανών

Έφτασαν τα 4,715 τρισ. ευρώ το 2011.

Στο συνολικό ποσό των 4,715 τρισ. ευρώ έφτασαν την περυσινή χρονιά οι ιδιωτικές καταθέσεις των Γερμανών, καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ παρά τις απώλειες στις χρηματοπιστωτικές αγορές, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Bundesbank.

Ένας εκπρόσωπος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας επισήμανε πάντως ότι μετά την ενοποίηση της Ανατολικής με τη Δυτική Γερμανία ο πλούτος των Γερμανών παρουσιάζει σταθερή αύξηση, με εξαίρεση κάποιες προσωρινές

μειώσεις που αφορούν μερικούς μήνες.

Το συνολικό ποσό των 4,715 τρισ. ευρώ δεν περιλαμβάνει άλλα περιουσιακά στοιχεία των Γερμανών, όπως για παράδειγμα την ακίνητη περιουσία. Η Bundesbank επισημαίνει ότι εξαιτίας της κρίσης χρέους οι Γερμανοί στην πλειονότητά τους επένδυσαν πέρυσι τις οικονομίες τους σε βραχυπρόθεσμες καταθέσεις ή σε ασφάλειες, ενώ απέφυγαν να επενδύσουν σε ομόλογα.

Οι αναταραχές στις αγορές προκάλεσαν το 2011 συνολικές απώλειες 92 δισ. ευρώ από τις επενδύσεις σε ομόλογα και μετοχές. Το ιδιωτικό χρέος των Γερμανών «αυξήθηκε ελαφρά» σύμφωνα με την Bundesbank και έφτασε το 2011 τα 1,5498 τρισ. ευρώ, ενώ το 2010 ήταν 1,5476 τρισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα