Απόρρητη έκθεση Τόμσεν για νέα «επίθεση» σε μισθούς και συντάξεις…

Θηλιά στο λαιμό εκατομμυρίων Ελλήνων τα μέτρα που εισηγείται εκ νέου η Τρόικα…

Νέα μέτρα 11,5 δισ. ευρώ ζητά από την Ελλάδα η Κομισιόν σε έκθεσή της, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας το μεσημέρι της Τρίτης. Μεγαλύτερο σοκ, ωστόσο, προκαλούν οι προθέσεις της Τρόικας για νέα «επίθεση» σε μισθούς και δώρα.

Όπως αποκάλυψε στο δελτίο

ειδήσεων ο ΑΝΤ1, ο επικεφαλής της Τρόικας, Πολ Τόμσεν, τονίζει, σε απόρρητη έκθεση προς το ΔΝΤ, ότι το πρώτο μνημόνιο απέτυχε, κυρίως γιατί δεν μειώθηκαν παραπάνω οι μισθοί και οι συντάξεις.

Δηλώνει, δε, ευχαριστημένος από τη μείωση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση των συμβάσεων, αλλά θέλει να γίνουν ακόμα περισσότερα…

«Η Ελλάδα πρέπει να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της και αυτό θα επιτευχθεί μόνο με μεγαλύτερη μείωση των μισθών και απελευθέρωση των επαγγελμάτων» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πολ Τόμσεν στην απόρρητη έκθεση προς το Ταμείο.

Η αφαίμαξη της Τρόικας όμως δε φαίνεται να έχει τέλος, καθώς έρχονται νέες αυξήσεις φόρων σε εισοδήματα, περιουσίες, αλλά και περικοπές σε κοινωνικές παροχές και συντάξεις, καθώς και απολύσεις στο Δημόσιο.

«Η νέα κυβέρνηση υποχρεούται να περικόψει περαιτέρω τις συντάξεις, τα κοινωνικά επιδόματα και τις παροχές υγειονομικής περίθαλψης, ενώ θα πρέπει να προχωρήσει σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών, αλλά και απολύσεις 140.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015» αναφέρει χαρακτηριστικά, σε δημοσίευμά της την Τετάρτη, η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα