Αρνητική η ΝΔ σε νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

Αρνητική είναι η ΝΔ στο ενδεχόμενο σύγκλησης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διευκρινίζοντας ότι «Δεν καταλαβαίνουμε τη σκοπιμότητα μιας νέας τέτοιας συνάντησης».

«Τα όσα έχουν συμφωνηθεί στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι προφανές ότι δεν αλλάζουν» διέρρεαν αργά το μεσημέρι της Πέμπτης υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ,

ένα εικοσιτετράωρο πριν από τη συνάντησή του προέδρου της με τον Λ. Παπαδήμο.

Είναι σαφές ότι η ΝΔ αντιδρά στην προσπάθεια επαναπροσδιορισμού της συμφωνίας για την κυβέρνηση Παπαδήμου που ενδεχομένως θα επηρέαζε και τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

«Για μας η ημερομηνία είναι η 19 Φεβρουαρίου, λίγο πριν ή λίγο μετά» λένε στελέχη του κόμματος. Οι τοποθετήσεις αυτές δίνουν και το πλαίσιο με το οποίο θα πάει αύριο ο κ.  Σαμαρά στην συνάντησή του με τον κ. Παπαδήμο.
Σε μια χρονική στιγμή ιδιαίτερα κρίσιμη για την πορεία της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται αποφασισμένος να παρουσιαστεί το απόγευμα της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασισμένος να τονίσει πως το κόμμα του δεν θα στηρίξει τη λήψη νέων μέτρων, προκειμένου να κλείσει η τρύπα του προϋπολογισμού του 2011.

Επίσης, θα ξεκαθαρίσει ότι η παρούσα κυβέρνηση έχει συγκεκριμένη διάρκεια ζωής, αν και δεν θα είναι αρνητικός να υπάρξει παράταση λίγων εβδομάδων, αλλά θα επιμείνει πως η κυβέρνησή του, αφού πιστεύει πως θα νικήσει στις εκλογές, θα διαπραγματευτεί τη νέα συμφωνία με τους πιστωτές.

Φυσικά υπάρχουν κι άλλα ζητήματα προς συζήτηση αλλά αν ο πρωθυπουργός επιμείνει σε παράταση των εκλογών τότε μάλλον θα προκύψει ρήξη με ότι αυτό συνεπάγεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα