Ασφυκτικά πλέον τα περιθώρια για ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών

Στην ημερήσια διάταξη της επικείμενης συνεδρίασης της Διακομματικής Επιτροπής μπαίνει το ζήτημα των ντιμπέιτ, έπειτα από σχετικό αίτημα της ΝΔ. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, επικοινώνησε με τη ΝΔ και έκανε δεκτή τη σχετική πρότασή της.

«Η Νέα Δημοκρατία

ζήτησε, χθες, τη σύγκληση της Διακομματικής Επιτροπής, για το θέμα των ντιμπέιτ, προκειμένου να βρεθεί και να συμφωνηθεί μια νέα διαδικασία, που δεν θα περιορίζεται σε τηλεοπτικούς μονολόγους, αλλά θα εγγυάται ουσιαστικό διάλογο και ενημέρωση των πολιτών» είπε ο εκπρόσωπος του κόμματος, συμπληρώνοντας πως αποκλειστικός στόχος της ΝΔ «είναι η απρόσκοπτη ενημέρωση των πολιτών».

Η διακομματική επιτροπή θα συγκληθεί, σύμφωνα με τον κ. Γιαννίτση, αμέσως μετά την επίσημη ανακήρυξη, από τον Άρειο Πάγο, των υποψηφίων κομμάτων και συνδυασμών κομμάτων.

Η διεξαγωγή ή μη τηλεοπτικών αναμετρήσεων των πολιτικών αρχηγών αποτελεί εδώ και δύο ημέρες εστία αντιπαράθεσης, με τα χρονικά περιθώρια να είναι πλέον ασφυκτικά. Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ , η στάση της ΝΔ απέναντι στο ζήτημα μαρτυρά ότι ο Αντώνης Σαμαράς φοβάται να προσέλθει στο διάλογο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σχολίασε: «Επιτέλους! Τα κρατικά κανάλια και τα ιδιωτικά κανάλια πρέπει να δώσουν μία ευκαιρία στον ελληνικό λαό. Και η ευκαιρία που θα δώσουν, είναι να κάνουν 20 debate. Δύο την ημέρα με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο. Θα είναι μία μεγάλη προσφορά στον ελληνικό λαό».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγόρησε τους προέδρους των δύο μεγάλων κομμάτων πως φοβούνται την αντιπαράθεση σε τηλεοπτική αναμέτρηση. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι «δεν θέλουν να βρεθούν ενώπιος ενωπίω με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς και να διασταυρώσουν τις θέσεις τους και το πρόγραμμά τους. Γιατί έχουν κοινό πρόγραμμα».

«Γι’ αυτό» πρόσθεσε, «και θα οργανώσουν ένα ντιμπέιτ μεταξύ των δύο, που στην πραγματικότητα θα είναι ένα παράλληλος μονόλογος πάνω σε ένα κοινό πρόγραμμα», το οποίο, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, είναι το δεύτερο Μνημόνιο, μεταφρασμένο στα ελληνικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα