«Χαλάζι» οι σφαίρες ανάμεσα σε αστυνομικούς και σπείρα αλλοδαπών στη Βοιωτία

Οπλοφορούσαν και έκλεβαν χάλκινα καλώδια από μετασχηματιστές της ΔΕΗ.

Μάχες διαρκείας, με ανταλλαγή πυροβολισμών και άγρια καταδίωξη, που διήρκεσαν αρκετές ώρες στη Βοιωτία, κατέληξαν στην αποκάλυψη οργανωμένης σπείρας αλλοδαπών, η οποία έκλεβε χάλκινα καλώδια από μετασχηματιστές της ΔΕΗ. Τα μέλη της, μάλιστα, δεν δίστασαν να πυροβολήσουν σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις εναντίον των αστυνομικών.

Τελικά, έπειτα από εκτεταμένες έρευνες

και περιπετειώδεις επιχειρήσεις, οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να συλλάβουν έναν 26χρονο Πακιστανό, ενώ αναζητούνται άλλοι επτά συνεργοί του (έξι Πακιστανοί, ηλικίας από 22 έως 44 ετών και ένας 36χρονος Ουκρανός).

Από την προανάκριση που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 26χρονος είναι μέλος οκταμελούς εγκληματικής ομάδας, η οποία είχε συσταθεί προ τριμήνου περίπου και δραστηριοποιείτο στην περιοχή της Βοιωτίας στην κλοπή καλωδίων χαλκού από μετασχηματιστές της ΔΕΗ, τα οποία στη συνέχεια πωλούσαν, αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη.

Σύμφωνα με εκτίμηση αρμόδιου υπαλλήλου της ΔΕΗ, η ποσότητα των καλωδίων χαλκού που βρέθηκε στο όχημα των δραστών, προέρχεται από κλοπή τριών μετασχηματιστών της Επιχείρησης και η αξία τους υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα