Χατζημαρκάκης: «Πριν κλείσει τα σύνορα ο Κάμερον να επιστρέψει τα Μάρμαρα του Παρθενώνα»

Οργή για τις δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού.

Έντονη ήταν η αντίδραση του ελληνικής καταγωγής Γερμανού ευρωβουλευτή, Γ. Χατζημαρκάκη στις δηλώσεις του κ. Κάμερον, ότι θα κλείσει τα σύνορα για τους Έλληνες σε περίπτωση που «ενταθούν οι πιέσεις». «Λίγη αυτοσυγκράτηση δεν βλάπτει», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Πριν ο Βρετανός πρωθυπουργός κλείσει τα σύνορα της Μεγάλης Βρετανίας για τους Έλληνες, φαντάζομαι πως θα φροντίσει να απαλλαγεί έγκαιρα από κάθετι ελληνικό, επιστρέφοντας τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην Αθήνα», παρατήρησε ο κ. Χατζημαρκάκης.

«Επίσης, υποθέτω, πως θα καλέσει όλους τους Έλληνες εφοπλιστές να αποσύρουν τις επιχειρήσεις τους από το Λονδίνο και τους Έλληνες καταθέτες, που έχουν μεταφέρει μαζικά χρήματα τα τελευταία χρόνια στο Λονδίνο, να αποσύρουν τις καταθέσεις τους», πρόσθεσε.

Ο Γερμανός ευρωβουλευτής επισήμανε ότι η Μεγάλη Βρετανία είναι «μέρος του προβλήματος», σημειώνοντας ότι «το παρασιτικό οικονομικό μοντέλο έχει βαθιές ρίζες στο Λονδίνο», καθώς όπως είπε, αυτό «φιλοξενεί την κερδοσκοπική βιομηχανία που προκάλεσε την κρίση στο ευρώ.

Στο μεταξύ, ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος κάλεσε τον Βρετανό πρέσβη προκειμένου να εκφράσει τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης για τις δηλώσεις του Ντέιβιντ Κάμερον.

Συγκεκριμένα με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Βρετανίας, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος έδωσε εντολή στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ιωάννη-Αλέξιο Ζέπο να καλέσει σήμερα σε συνάντηση τον Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα Ντέιβιντ Λάντσμαν, προκειμένου να του επισημάνει ότι οι δηλώσεις αυτές μπορούν να δημιουργήσουν εσφαλμένες εντυπώσεις, δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες εμπέδωσης κλίματος εμπιστοσύνης, που είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα