Δεν φόρεσε «δαχτυλίδι» ο Βενιζέλος, σκέφτεται παραμονή ο Γιώργος

Την παραμονή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ φέρεται να επιθυμεί ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αναμένεται να κινήσει τις διαδικασίες για την επανίδρυση του Κινήματος, ανοίγοντας τα χαρτιά του συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Από τη συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο δεν προέκυψε «δαχτυλίδι»

διαδοχής, ενώ ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι θα τιμήσει, όπως και στο παρελθόν, τις εσωκομματικές διαδικασίες, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην «τρόικα» των κ.κ. Λοβέρδου, Ραγκούση και Διαμαντοπούλου.

Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα συνεδριάσει τελικά το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, όπου και θα γίνει συζήτηση για την αξιολόγηση των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων, την στήριξη της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση του έργου της και την πορεία του Κινήματος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε την Τετάρτη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Eυάγγελο Βενιζέλο στην Ιπποκράτους και συζήτησαν τις εξελίξεις. Και οι δύο συμφώνησαν ότι η συζήτηση θα πρέπει να ανοίξει συντεταγμένα στο κόμμα -και αυτό θα γίνει στα μέσα τις επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του κ. Βενιζέλου, οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι όλες οι επιλογές θα πρέπει να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή, χωρίς να τραυματίζεται η παράταξη και χωρίς να διακινδυνεύει η συνοχή της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος δηλώνει «παρών», διαμηνύοντας μέσω κύκλων ότι «ξέρει να δίνει μάχες σε όλα τα διαδικαστικά θέματα και δεν δέχεται υποδείξεις και συστάσεις για τις εσωκομματικές διαδικασίες και τη βάση, καθώς ο ίδιος απέδειξε ότι τις τιμά και μάλιστα κάτω από δύσκολες συνθήκες».

Μια αποστροφή, που θεωρείται και ως απάντηση προς τους κ.κ. Λοβέρδο, Ραγκούση και Διαμαντοπούλου, που έκαναν λόγο για «δαχτυλίδι» που πιθανόν να διαπραγματεύεται ο κ. Βενιζέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου προτίθεται να μείνει στην ηγεσία του κόμματος, αλλά δεν θέλει ακόμη να ανοίξει τα χαρτιά του.

Παράλληλα, προωθεί την επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ, καθώς τα ηγετικά στελέχη φαίνεται να συμφωνούν ότι το κόμμα δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα