Διαλυμένος ο μηχανισμός του υπ. Οικονομικών. Ακόμη να εκδοθεί η εγκύκλιος για τις περαιώσεις, ενώ ο Βενιζέλος συγκρούεται με τους καρεκλοκένταυρους.

Την ώρα, που η κυβέρνηση καταφεύγει σε αλλεπάλληλα χαράτσια επί δικαίων και αδίκων για να κλείσει τις μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού, καθώς ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός είναι ανεξέλεγκτος, αποδεικνύεται ότι σχεδόν τίποτα δεν δουλεύει στον κεντρικό μηχανισμό του υπουργείου Οικονομικών, όπως τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα ανακυκλώνονται σε καίριες θέσεις, προσπαθώντας να διασώσουν ρόλους και προνόμια.Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος
επέστρεψε το βράδυ της Τρίτης ως απαράδεκτή τη λίστα με τις τοποθετήσεις διευθυντικών στελεχών σε κρίσιμες θέσεις. Διαπίστωσε ότι πρόκειται ουσιαστικά για ανακύκλωση των ίδιων αποτυχημένων προσώπων, που κατέχουν διευθυντικές θέσεις τον τελευταίο χρόνο στο υπουργείο Οικονομικών και σε κρίσιμες εφορίες, με τα γνωστά, βέβαια, αρνητικά αποτελέσματα στο κυνήγι της φοροδιαφυγής και τα έσοδα. Η έντονη αντίδρασή του οφείλεται και στη διαπίστωση ότι ουσιαστικά το σύστημα στελεχών, που ήλεγχε το υπουργείο επί Γιώργου Παπακωνσταντίνου, προσπαθεί να επιβιώσει και επί των ημερών του και μάλιστα περίπου πίσω από την πλάτη του.Ενδεικτικό της αναποτελεσματικότητας και της αβελτηρίας, που χαρακτηρίζει τις κεντρικές υπηρεσίες του υπ. Οικονομικών είναι και το γεγονός ότι, ενώ ψηφίστηκε εδώ και μήνες η ρύθμιση για τη νέα περαίωση – αφορά όσους δεν εντάχθηκαν στην περσινή διαδικασία – η σχετική εγκύκλιος δεν έχει εκδοθεί ακόμη, με αποτέλεσμα πολλοί φορολογούμενοι να σπεύδουν μεν στις εφορίες για να κλείσουν τις υποθέσεις τους, αλλά να μην μπορούν!
Keywords
Τυχαία Θέματα