Διεθνής ανησυχία για τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών στην Ελλάδα

Στο επίκεντρο των ξένων μέσων.

Στις επιθέσεις κατά μεταναστών στην Ελλάδα αναφέρεται δημοσίευμα του Guardian που αναπαράγει τηλεγράφημα του Associated Press, το οποίο υποστηρίζει ότι μέσα σε τρεις μήνες έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 300 επιθέσεις εναντίον οικονομικών μεταναστών που ζουν στη χώρα μας. Δημοσιεύματα υπάρχουν την Παρασκευή σε μεγάλες

ξένες εφημερίδες, όπως η Washington Post, αλλά και σε άλλα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Τονίζεται επίσης η έκκληση για καλύτερη αστυνομική προστασία λόγω αυτής της αύξησης στα εγκλήματα μίσους. Από τα θύματα των πιο πρόσφατων επιθέσεων, ένας φέρει κάταγμα στο χέρι και τουλάχιστον ακόμα ένας μώλωπες και εκδορές σε όλο του το σώμα, καθώς δέχθηκε επίθεση με ξύλα και μέταλλα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των ακτιβιστών στο Associated Press, πίσω από τις επιθέσεις αυτές βρίσκονται μέλη της Χρυσής Αυγής. «Οι ακτιβιστές συνδέουν τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών με την άνοδο που σημείωσε το κόμμα της Χρυσής Αυγής, η οποία χρησιμοποιεί επιθετική ρητορική εναντίον τους και χαρακτηρίζεται από τους πολιτικούς της αντιπάλους ως νεό-ναζί. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται ότι βρίσκονται πίσω από αυτές τις επιθέσεις, αλλά το κόμμα αρνείται οποιαδήποτε σχέση» μεταδίδει το Associated Press.

Το πρακτορείο φιλοξενεί, μάλιστα, δηλώσεις ενός 40χρονου άνδρα από την Ινδία ο οποίος καταγγέλλει ότι το βράδυ της Τρίτης ομάδα 20 κουκουλοφόρων επιτέθηκε σε Ινδούς και Πακιστανούς μετανάστες στο Μενίδι.

«Ήταν περίπου 10 το βράδυ κι εγώ βρισκόμουν έξω (από το σπίτι) κι έτρωγα γιατί είχε πολλή ζέστη. Ξαφνικά εμφανίστηκαν περίπου 20 άνδρες, ίσως και περισσότεροι. Όλοι φορούσαν κουκούλες. Άρχισαν να μας χτυπούν» καταγγέλλει ο 40χρονος, ο οποίος βρίσκεται κι εργάζεται στη χώρα μας τα τελευταία 12 χρόνια.

«Ήταν σαν να ήθελαν να μας σκοτώσουν» προσθέτει, με εμφανή τα σημάδια του ξυλοδαρμού στο πρόσωπό του.

Στο ίδιο τηλεγράφημα υπάρχουν δηλώσεις και του προέδρου της πακιστανικής κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ. «Πρόκειται για φασιστικές συμμορίες και κάποιος πρέπει να τους σταματήσει. Κατέστρεψαν τα πάντα -τηλεοράσεις, ψυγεία, πόρτες και παράθυρα» λέει ο Τζαβέντ Ασλάμ, σημειώνοντας ότι επιθέσεις έγιναν σε συνολικά επτά σπίτια.

Το τηλεγράφημα υπενθυμίζει ότι σε έκθεση του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την περασμένη εβδομάδα καταγράφονταν δεκάδες επιθέσεις κατά μεταναστών και διατυπώνονταν προειδοποιήσεις για αύξηση στην ξενοφοβική βία.

Keywords
Τυχαία Θέματα