«Δημήτρη, αθάνατος» στο κατευόδιο του μεγάλου Έλληνα ερμηνευτή

Δίπλα στον αείμνηστο Νίκο Ξυλούρη ετάφη ο Δημήτρης Μητροπάνος.

Οι βροχές σταμάτησαν, οι δυνατοί άνεμοι καταλάγιασαν και ο ήλιος ξεπρόβαλε, για να τεθεί σύμμαχος του πρωτοφανούς πλήθους κόσμου -κάθε ηλικίας και από κάθε γωνιά της χώρας-, που έσπευσε να αποτίσει φόρο τιμής στο μεγάλο Έλληνα ερμηνευτή, Δημήτρη Μητροπάνο.

Η

συγκίνηση ήταν διάχυτη στα πρόσωπα των ανθρώπων που, από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, περίμεναν υπομονετικά στη μεγάλη ουρά που είχε σχηματιστεί, προκειμένου να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τραγουδιστή, του οποίου η σορός είχε εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, στο παρεκκλήσι του Αγίου Λαζάρου.

Κοντά του, για τελευταία φορά, η αγαπημένη του σύζυγος Βένια, οι δύο κόρες του, Αναστασία και Μυρσίνη, και η αδελφή του. Η νεκρώσιμος ακολουθία άρχισε στις 2 το μεσημέρι, ενώ, όταν η σορός του μεταφέρθηκε στην εκκλησία, με μεγάλη συγκίνηση οι θαυμαστές του φώναξαν: «Δημήτρη, αθάνατος!».

Ανάμεσα σε εκείνους που του είπαν το τελευταίο αντίο ήταν, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, και συγχωριανοί του από την Αγία Μονή Τρικάλων. Είχαν μαζί τους και χώμα από την αυλή του πατρικού του σπιτιού, αλλά και από την εκκλησία της Αγίας Μονής και του σχολείου, όπου πήγαινε στα παιδικά του χρόνια. Επικήδειοι δεν εκφωνήθηκαν, κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας του τραγουδιστή, ενώ και τα έξοδα της κηδείας καλύφθηκαν από την οικογένεια, που αρνήθηκε τη δημόσια δαπάνη του υπουργείου Πολιτισμού.

Η σορός του Δημήτρη Μητροπάνου ετάφη δίπλα στον αείμνηστο Νίκο Ξυλούρη, λίγο πιο πέρα από τους παλιούς του φίλους, Μάριο Τόκα και Ρίτα Σακελλαρίου.

Στους παρευρισκόμενους ήταν τα ηγετικά στελέχη του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής και Θανάσης Παφίλης, του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

Από τον καλλιτεχνικό χώρο, κυρίως της μουσικής, ήταν όλοι εκεί: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δήμητρα Γαλάνη, Μαρινέλλα, Δημήτρης Μπάσης, Γιάννης Κότσιρας, Μάνος Ελευθερίου, Θάνος Μικρούτσικος, Πασχάλης Τερζής, Λάκης Λαζόπουλος, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Αντώνης Ρέμος, Ελένη Ράντου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Κατιάνα Μπαλανίκα, Στέλιος Διονυσίου, Βασίλης Παπακωσταντίνου και πολλοί άλλοι.

Ανάμεσα στα στεφάνια των συγγενών του, φίλων και συναδέλφων του και αυτά των προέδρων της Ελληνικής και της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και όλων των ελληνικών κομμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα