Εμπλοκή (;) με Παπαδήμο, ακούγεται ο Διαμαντούρος, δεν αποκλείεται όνομα-έκπληξη για τη θέση του πρωθυπουργού

Σε θρίλερ για γερά νεύρα φαίνεται πως εξελίσσονται οι -παρασκηνιακές, ως επί το πλείστον- διαβουλεύσεις για το πρόσωπο του πρωθυπουργού της νέας κυβέρνησης και τη συνολική της σύνθεση. Μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας, το όνομα του πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουκά Παπαδήμου, ακουγόταν ως το επικρατέστερο για να ηγηθεί του νέου σχήματος, όμως λίγη ώρα αργότερα,  πληροφορίες

έφεραν στο προσκήνιο και το όνομα του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή, Νικηφόρου Διαμαντούρου.

Όπως είναι φυσικό, συσκέψεις γίνονταν στα επιτελεία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ενώ ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκονταν σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας, προκειμένου να καταλήξουν στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά για το πρόσωπο που θα τεθεί επικεφαλής της νέας κυβέρνησης και τη σύνθεσή της, έγινε λίγο πριν τις 15:00, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες… Νωρίτερα, περί τις 14:00, ο κ. Παπανδρέου έφθασε στο γραφείο του στη Βουλή, όπου έχει σύσκεψη με στενούς του συνεργάτες.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε επίσης για τις διαβουλεύσεις τους προέδρους του ΛΑΟΣ, της Δημοκρατικής Αριστεράς και της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Μόλις υπάρξει κατάληξη στο όνομα του νέου πρωθυπουργού, ο κ. Παπανδρέου θα υποβάλει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την παραίτησή του (και της κυβέρνησης), προκειμένου να ανατεθεί στο διάδοχό του η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Από πλευράς ΝΔ, στέλεχός της, που επικαλείται το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ανέφερε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν επιθυμεί να αλλάξει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνέχεια του έργου που έχει αναλάβει το οικονομικό επιτελείο. Το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι η ΝΔ θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2012 και θα στηρίξει και το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων. «Έχουμε δεσμευθεί και θα τιμήσουμε τις δεσμεύσεις μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, πληροφορίες ανέφεραν ότι στη νέα κυβέρνηση θα μετέχουν, ως αντιπρόεδροι, οι κύριοι Ευάγγελος Βενιζέλος και Σταύρος Δήμας (νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ). Μιλώντας πάντως στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άγγελος Τόλκας, σημείωσε πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά τόσο αναφορικά με το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού όσο και τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα