Έφτασε ο κόμπος στο χτένι: Εν ψυχρώ εκτέλεση 52χρονου στη μέση του δρόμου!

Νεκρός από πυρά πυροβόλου όπλου έπεσε το μεσημέρι της Τετάρτης ένας 52χρονος φαρμακοποιός, στη συμβολή των οδών Π. Νικολαΐδη και Περικλέους, στην περιοχή του Ρέντη. Ο άτυχος άνδρας δέχθηκε επίθεση από δύο ληστές, που του άρπαξαν μια τσάντα με άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό.

Το θύμα, που ήταν μέλος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά και πατέρας δύο παιδιών, αντιστάθηκε, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όταν του ζήτησαν την τσάντα και τότε οι δράστες τον πυροβόλησαν. Σύμφωνα επίσης με μαρτυρίες, οι άγνωστοι

διέφυγαν με ένα κίτρινο ΙΧ αυτοκίνητο γαλλικής μάρκας, ενώ το θύμα φέρεται να έχει βληθεί με τρεις σφαίρες των εννέα χιλιοστών.

Σύμφωνα με αστυνομικούς, ο 52χρονος φαρμακοποιός δεν είχε οικονομικές εκκρεμότητες και, επομένως, από την πρώτη στιγμή αποκλείστηκε το ενδεχόμενο προσωπικών διαφορών με τους δράστες. Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει προβεί σε ανακοινώσεις για το συμβάν, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται.

Για «στυγερό έγκλημα, που δείχνει ότι το ποτήρι ξεχείλισε» έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό. «Δεν πάει άλλο» δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι πρώτη προτεραιότητα της ΝΔ είναι η ασφάλεια.

«Η απόσυρση της αστυνομίας από το έργο της προστασίας της ασφάλειας των πολιτών και η αύξηση της φτώχειας εξαιτίας του Μνημονίου δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα, με τους πολίτες να βιώνουν τη συνολική εγκατάλειψη από την Πολιτεία» παρατήρησε από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τη δολοφονία.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η αποτελεσματική καταπολέμηση της γενικευμένης ανασφάλειας που βιώνουν οι πολίτες, προϋποθέτει την ανόρθωση της κοινωνίας και της οικονομίας «μέσα από την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής, καθώς και το ριζικό, δημοκρατικό επανασχεδιασμό της αστυνομίας».

«Συγκλονισμένος από την άνανδρη δολοφονία» του 52χρονου φαρμακοποιού δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θ. Αμπατζόγλου.

«Ο φαρμακευτικός κόσμος θρηνεί σήμερα έναν αγωνιστή φαρμακοποιό και έναν εξαίρετο οικογενειάρχη» ανέφερε ο κ. Αμπατζόγλου, εκφράζοντας παράλληλα τα θερμά του συλλυπητήριά του στους οικείους του άτυχου φαρμακοποιού.

Ο πρόεδροςτου ΠΦΣ ζήτησε τέλος τη σύλληψη και την «παραδειγματική τιμωρία των αδίστακτων δολοφόνων».

Keywords
Τυχαία Θέματα