Εκτίμηση αποτελέσματος από το ΥΠΕΣ: ΝΔ 19,18%, ΣΥΡΙΖΑ 16,3%, ΠΑΣΟΚ 13,63%

Εκτίμηση αποτελέσματος από το Υπουργείο Εσωτερικών

Πλήρη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού καταδεικνύει η εκτίμηση αποτελέσματος της όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών που φέρνει πρώτη τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί, με πολύ υψηλά ποσοστά στις εκλογικές περιφέρειες της Αττικής.

Η εκτίμηση δίνει στο ΠΑΣΟΚ

την τρίτη θέση και μάλιστα με ιστορικά χαμηλά ποσοστά. Θεαματικά ποσοστά καταγράφει και η Χρυσή Αυγή, ενώ στη Βουλή μπαίνουν επίσης οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και η ΔΗΜΑΡ του Φ. Κουβέλη. Για την είσοδο στο κοινοβούλιο μάχη φαίνεται ότι δίνουν ο ΛΑΟΣ οι Οικολόγοι Πράσινοι και η Δημοκρατική Συμμαχία.

Αναλυτικά η εκτίμηση του ΥΠΕΣ:

ΝΔ 19,18 με 109 έδρες

ΣΥΡΙΖΑ 16,3% με 50 έδρες

ΠΑΣΟΚ 13,63% με 42 έδρες

Ανεξάρτητοι Ελληνες 10,5% με 32 έδρες

ΚΚΕ 8,46% με 26 έδρες

Χρυσή Αυγή 7,04% με 22 ΄έδρες

Δημοκρατική Αριστερά 6% με 19 έδρες

Η ΝΔ προηγείται σε 39 εκλογικές περιφέρειες και συγκεκριμένα σε Α’ Πειραιώς, Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Αρκαδία, ‘Αρτα, Γρεβενά, Δράμα, Δωδεκάνησα, Εβρο, Ζάκυνθο, Ηλεία, Ημαθία, Θεσπρωτία, Β’ Θεσσαλονίκης, Ιωάννινα, Κάβαλα, Καρδίτσα, Καστοριά, Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Κιλκίς, Κοζάνη, Κορινθία, Λακωνία, Λάρισα, Λέσβος, Λευκάδα, Μαγνησία, Μεσσηνία, Ξάνθη, Πέλλα, Πιερία, Πρέβεζα, Σέρρες, Τρίκαλα, Φθιώτιδα, Φλώρινα, Φωκίδα, Χαλκιδική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται σε εννέα εκλογικές περιφέρειες και συγκεκριμένα σε Α’ Αθηνών, Β’ Αθηνών, Β’ Πειραιώς, Αττικής, Αχαΐα, Βοιωτία, Εύβοια, Α’ Θεσσαλονίκης, και Κυκλάδες. Το ΠΑΣΟΚ προηγείται σε έξι εκλογικές περιφέρειες και συγκεκριμένα σε Βοιωτία, Ηράκλειο, Λασίθι, Ρέθυμνο, Ροδόπη, Χανιά. Το ΚΚΕ προηγείται στη Σάμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα