Ένταση στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου κατά την συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Ολοκληρώνονται σήμερα στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου οι εργασίες της Συνόδου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που πραγματοποιούνται υπο την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Ένταση επικράτησε κατά την πρώτη ημέρα της συνόδου την Παρασκευή όταν μερίδα από τους 400 περίπου διαδηλωτές προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό που έχει στηθεί στη διαδρομή προς το ξενοδοχείο,

ενώ ορισμένοι από αυτούς προσπάθησαν να φτάσουν στο κτίριο περνώντας μέσα από καλλιεργήσιμες εκτάσεις που βρίσκονται γύρω από το κτίριο.

ΜΑΤ απώθησαν τους διαδηλωτές σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το χώρο που γίνεται η Σύνοδος και προέβησαν στις 2 συλλήψεις και τις 15 προσαγωγές.

Οι συγκεντρωμένοι, μέλη συνδικαλιστικών φορέων όπως του Εργατικού Κέντρου, του Συλλόγου των εργαζομένων, του νοσοκομείου, της ΕΛΜΕ Λασιθίου, φώναζαν συνθήματα είναι ενάντια στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ζητούσαν την προσφυγή στις κάλπες και αποδοκίμαζαν την παρουσία όλων των επισήμων που βρισκόταν στο συνέδριο.

Στο περιθώριο των εργασιών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο κ. Παπανδρέου είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο του Προοδευτικού Σοσιαλιστικού Κόμματος του Λιβάνου Ουαλίντ Τζουμπλάτ καθώς και με εκπροσώπους του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης .

Επίσης, ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον Γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θανάση Καρούντζο με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δημάρχους και στελέχη του ΠΑΣΟΚ από το νησί.

Keywords
Τυχαία Θέματα