Έπιασε δουλειά η νέα κυβέρνηση

Αναλαμβάνουν από σήμερα καθήκοντα οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά, μετά τη χθεσινή τους ορκωμοσία και τις κατευθύνσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο, ζητώντας πρωτίστως αποτελεσματικότητα.

Από το υπουργείο Εργασίας ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής η παράδοση και παραλαβή των υπουργικών χαρτοφυλακίων μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας η οποία προέκυψε έπειτα από ένα τετραήμερο έντονων

διαβουλεύσεων, που διήρκεσαν έως την τελευταία στιγμή. Η διαδικασία παράδοσης-παραλαβής αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεσημέρι.

Τους κεντρικούς στόχους της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας παρουσίασε ο νέος υπουργός Γιάννης Βρούτσης, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής.

Μεταξύ αυτών, όπως εξήγησε, είναι η διασφάλιση της ισορροπίας και της νομιμότητας στην αγορά εργασίας, το άνοιγμα του διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους για να αντιμετωπιστούν οι εξελίξεις στην αγορά εργασίας, καθώς και η εναρμόνιση των συλλογικών συμβάσεων και των μισθών με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. «Θα συνεργαστούμε αρμονικά και αποδοτικά για να επιτύχουμε τους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση», σημείωσε στη διάρκεια της ομιλίας του, επισημαίνοντας πως «οδικός χάρτης» θα είναι το προγραμματικό πλαίσιο που συμφωνήθηκε από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Βασική επιδίωξη της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα είναι η οικονομική κρίση να μη μετατραπεί σε κρίση εθνικής ασφάλειας και εθνικής κυριαρχίας, υπογράμμισε ο νέος υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος, στη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής.

«Έχουμε στις πλάτες μας αυτήν τη μεγάλη αποστολή», τόνισε και πρόσθεσε ότι εκεί που πρέπει θα αυξηθεί η αποτρεπτική δύναμη της χώρας, «για να μπορέσουμε να κατοχυρώσουμε στο διηνεκές την ειρήνη, την ασφάλεια και τις σχέσεις καλής γειτονίας.

Στις 11 θα γίνει η αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Εξωτερικών ενώ τις 12.30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης – παραλαβής, από τον νυν υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Γιάννη Στουρνάρα, στο νέο υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωνσταντίνο Μουσουρούλη.

Νωρίτερα, ο κ. Μουσουρούλης και ο νέος υφυπουργός Γιώργος Βερνίκος αναμένεται να έχουν ενημερωτική συνάντηση από τον γενικό γραμματέα Ναυτιλίας Νικόλαο Λίτινα, τον γενικό γραμματέα Λιμένων Αθανάσιο Πάλη, τον αρχηγό και τον υπαρχηγό του Λιμενικού Σώματος αντιναυάρχους Κωνσταντίνο Σούλη και Θεόδωρο Φουστάνο αντίστοιχα, αλλά και το διευθυντή Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας Αθανάσιο Χριστόπουλο.

Το νέο Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αποτελείται από 39 μέλη (17 υπουργούς και 22 αναπληρωτές και υφυπουργούς), ενώ μόνο δύο γυναίκες -η Όλγα Κεφαλογιάννη και η Φωτεινή Σκοπούλη- ανέλαβαν χαρτοφυλάκιο.

Η ΝΔ κυριαρχεί στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς αριθμεί 29 μέλη. Το ΠΑΣΟΚ έχει στην κυβέρνηση δύο υπουργούς, τους Θ. Τσαυτάρη και Ευ. Λιβιεράτο, και άλλους τρεις υφυπουργούς, τους Δ. Ελευσινιώτη, Δ. Κούρκουλα και τον Γ. Βερνίκο, ενώ η ΔΗΜΑΡ τοποθέτησε στη

Keywords
Τυχαία Θέματα