Επίθεση με παπούτσι δέχθηκε ο Μπρέιβικ

Διακόπηκε προσωρινά η δίκη του.

Ένας συγγενής θύματος του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ πέταξε σήμερα προς το μέρος του κατηγορούμενου ένα παπούτσι κατά τη διάρκεια της δίκης, η οποία διακόπτεται για πρώτη φορά εξαιτίας κάποιας εκδήλωσης διαμαρτυρίας.

«Δολοφόνε! Να πας στην κόλαση, να πας στην κόλαση, σκότωσες τον αδελφό μου», φώναξε ο άνδρας αυτός ο οποίος καθόταν στη δεύτερη σειρά και πέταξε το παπούτσι του προς το μέρος του Νορβηγού κατηγορούμενου για τον θάνατο 77 ανθρώπων, ο οποίος καθόταν σε απόσταση λίγων μέτρων, ανέφερε στην ιστοσελίδα της η νορβηγική εφημερίδα

VG. Το παπούτσι χτύπησε μια από τις δικηγόρους του κατηγορούμενου.

Αρκετοί από το ακροατήριο χειροκρότησαν αυθόρμητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης του περιστατικού ήταν από το Ιράκ. Σημειώνεται ότι στον αραβικό κόσμο η κίνηση αυτή εκφράζει οργή και περιφρόνηση.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο Μπρέιβικ αντέδρασε λέγοντας: «αν κάποιος θέλει να εκτοξεύσει κάτι εις βάρος μου, ας το κάνει την ώρα που εισέρχομαι ή εξέρχομαι. Οι δικηγόροι μου δεν φταίνε σε τίποτα.» Το περιστατικό προκάλεσε μικρή διακοπή στην ακροαματική διαδικασία, η οποία συνεχίστηκε αργότερα με τις καταθέσεις θυμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα