Έξτρα κονδύλια για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης ζητά το 95% των Ελλήνων

Σύμφωνα με ειδική έκδοση του Ευρωβαρόμετρου

Υπέρ της ενίσχυσης της χρηματοδότησης από την ΕΕ για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης τάσσεται το 95% των Ελλήνων και το 80% των Ευρωπαίων πολιτών, σύμφωνα με ειδική έκδοση του Ευρωβαρόμετρου.

Αναλυτικότερα, οι Έλληνες (89%) και οι Κύπριοι (93%) είναι οι πολίτες της ΕΕ που υποστηρίζουν περισσότερο ότι ο αριθμός των αιτούντων άσυλο θα πρέπει να κατανέμεται ισομερώς μεταξύ των κρατών – μελών. Ο κοινοτικός μέσος όρος είναι 80%.

Σύμφωνα με την έρευνα, περίπου επτά στους δέκα Έλληνες (24η θέση μεταξύ των «27»)

και το 84% των πολιτών στην ΕΕ δηλώνουν ότι η χώρα τους είναι ασφαλής.

Για το 58% των Ελλήνων (60% στην ΕΕ) οι μετανάστες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην προσαρμογή τους, κυρίως λόγω των διακρίσεων που τους ασκούνται, ενώ το 67% των συμπολιτών μας (73% στην ΕΕ) πιστεύει ότι αυτό συμβαίνει, επειδή οι ίδιοι οι μετανάστες δεν επιθυμούν να ενσωματωθούν.

Παράλληλα, το 70% των Ελλήνων και το 67% των πολιτών στην ΕΕ τάσσονται υπέρ της δυνατότητας να μετακινείται κανείς εντός της Ένωσης, χωρίς συνοριακούς ελέγχους.

Τέλος, τρεις στους δέκα Έλληνες (ποσοστό 32%) και περίπου πέντε στους δέκα Ευρωπαίους (53%) θεωρούν ότι η μετανάστευση ενισχύει οικονομικά και πολιτιστικά τη χώρα τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα