Φ. Κουβέλης: «Επικίνδυνο λαϊκίστικο δίπολο» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Κάλεσμα στους πολίτες να το αποτρέψουν με την ψήφο τους.

Κάλεσμα στους πολίτες να αποτρέψουν με την ψήφο τους ένα «επικίνδυνο λαϊκίστικο δίπολο», μια «καρικατούρα δικομματισμού», απηύθυνε ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην ΚΟ της Δημοκρατικής Αριστεράς και «δείχνοντας» τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε, «αυτό το ψευδεπίγραφο δίπολο, από τη μια η νεοφιλελεύθερη φιλοευρωπαϊκή Δεξιά και από

την άλλη η λαϊκίστικη, αντιευρωπαϊκή στην ουσία της, Αριστερά, εξυπηρετεί και τους δύο».

Εξαπολύοντας επίθεση στη ΝΔ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στάθηκε στην εν δυνάμει επανασυσπείρωση που επιδιώκει ο Αντώνης Σαμαράς σε επαφές του με άλλες δυνάμεις της Κεντροδεξιάς. Ειδικότερα, έκανε λόγο για «συσπειρωμένες δυνάμεις της «δεξιάς πολυκατοικίας», που ξαναμπαίνουν στα διαμερίσματα όχι γιατί συμφωνούν μεταξύ τους, αλλά για να διεκδικήσουν την πρώτη θέση, επισείοντας τον κίνδυνο μιας Αριστεράς που κινείται σε αντιευρωπαϊκή τροχιά».

«Όμως» πρόσθεσε, «ο κίνδυνος ενίσχυσής της είναι υπαρκτός, αν απέναντι σε αυτήν τη Δεξιά οι πολίτες βλέπουν μόνο τον πόλο μιας λαϊκίστικης και ανεύθυνης Αριστεράς, που ανοιχτά ερωτοτροπεί με την έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή».

Στο σημείο αυτό ο κ. Κουβέλης επιτέθηκε ανοικτά και στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «αυτή η Αριστερά δεν έχει οικονομικό πρόγραμμα, τη μια μιλάει για καταγγελία του Μνημονίου, την άλλη για επαναδιαπραγμάτευση, ενώ, όταν απευθύνεται στον Μπαρόζο, περιορίζεται στην επανεξέταση».

«Με δυο λόγια, ψαρεύει στα θολά νερά. Αυτή η Αριστερά αναπαράγει τις χειρότερες παραδόσεις της παραδοσιακής Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ και κλείνει το μάτι στο λαϊκισμό, φτάνοντας να προτείνει για πρωθυπουργό τον Γεράσιμο Αρσένη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα