Φονικός σεισμός 5,8 βαθμών στη βόρεια Ιταλία

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,8 βαθμών έπληξε για δεύτερη φορά μέσα σε εννέα ημέρες την περιοχή Μόντενα στην περιφέρεια της Εμίλια-Ρομάνια της Ιταλίας. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η σημερινή σεισμική δόνηση που έπληξε την περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων, από την κατάρρευση βιομηχανικών μονάδων στην ευρύτερη περιοχή της Μόντενα.

Εκφράζονται μάλιστα φόβοι ότι θα υπάρχουν κι άλλα θύματα, καθώς

πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετούς εγκλωβισμένους σε βιομηχανίες της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, το νέο αυτό χτύπημα του Εγκέλαδου, μπορεί να προκλήθηκε από ένα νέο ρήγμα, διαφορετικό από εκείνο του σεισμού της 20ής Μαΐου. Οι Ιταλοί πυροσβέστες, έχουν κινητοποιηθεί για να προσπαθήσουν να απεγκλωβίσουν εργάτες που φέρονται να έχουν καταπλακωθεί από τα συντρίμμια σε βιομηχανία έξω από το χωριό Μεντόλα.

Σε όλη την βόρειο Ιταλία έχουν εκκενωθεί τα σχολεία, ενώ οι τηλεφωνικές συνδέσεις είναι, σε πολλές περιπτώσεις, εκτός λειτουργίας. Καταρρεύσεις σημειώθηκαν στα χωριά Μιράντρολα, Φινάλε Εμίλια και Σαν Φελίτσε Σουλ Παναρο, όπου, όμως, πολλά σπίτια έχουν ήδη εκκενωθεί, μετά τη φονική δόνηση της 20ης Μαΐου, η οποία κόστισε την ζωή σε επτά άτομα.

Ο σημερινός σεισμός, 5,8 βαθμών ρίχτερ, έγινε αισθητός σε όλη την βόρειο Ιταλία: στο Μιλάνο εκκενώθηκαν προληπτικά δεκάδες γραφεία, ενώ το ίδιο συνέβη και με σειρά καταστημάτων στην Μπολόνια. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εκκενώθηκε και το γενικό νοσοκομείο της Μόντενα.

Keywords
Τυχαία Θέματα