«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό από την κόντρα Τσίπρα – Σαμαρά για τα… μάτια του Ολάντ

Νέος γύρος αντιπαράθεσης «ξέσπασε» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για το νέο πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. Παρέμβαση έκανε ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, που τον χαρακτήρισε «αφελή» και «επικίνδυνο», όταν ο ίδιος ο κ. Τσίπρας

είχε… τολμήσει να αποδώσει στον κ. Ολάντ, σε δηλώσεις του μάλιστα από το Παρίσι, το χαρακτηρισμό… «Ολαντρέου».

Ακολούθησε αιχμηρό σχόλιο από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το οποίο «το πολιτικό και εκδοτικό κατεστημένο της χώρας έχει συνηθίσει σε ηγέτες επαίτες και ικέτες απέναντι στους Ευρωπαίους», ενώ για το θέμα τοποθετήθηκε και ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε την υπονόμευση των συμμαχιών της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά την επίσκεψη του στο Παρίσι, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στον Φρανσουά Ολάντ, επισημαίνοντας ότι είναι δικαίωμά του να δέχεται με βάσει το Πρωτόκολλο να συναντήσει αρχηγούς κρατών, αλλά θα πρέπει και ο ίδιος να γνωρίζει ότι πολύ γρήγορα θα κληθεί να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα και, κυρίως, εάν αυτά που έλεγε προεκλογικά, θα ισχύουν και μετεκλογικά.

Διότι, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, εάν ο γαλλικός λαός έστειλε τον Νικολά Σαρκοζί να κάνει διακοπές στο Μαρόκο, τον έστειλε όχι για να αντικατασταθεί από κάποιον που κάνει την ίδια πολιτική, αλλά κάποιον που θα την αλλάξει. Ο Φρανσουά Ολάντ γνωρίζει ότι δεν πρέπει να αθετήσει τις υποσχέσεις του, διαφορετικά θα γίνει ένας «Ολαντρέου» και θα κινδυνεύει να έχει την εξέλιξη που είχαμε και στην Ελλάδα, συμπλήρωσε.

Η σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε ο κ. Τσίπρας για το νέο πρόεδρο της Γαλλίας προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου της ΝΔ, που σημείωσε πως «μόνο αφελής και επικίνδυνος θα έκανε επίθεση σε έναν πολιτικό, του οποίου οι θέσεις είναι τόσο ξεκάθαρα υπέρ της πατρίδας μας».

Παράλληλα, τον κατηγόρησε πως «την ώρα που η Ελλάδα αναζητά συμμαχίες στο εξωτερικό και όλοι δουλεύουμε γι’ αυτό, με μια απίστευτη αλαζονεία, τις καταστρέφει αυτές τις συμμαχίες και οδηγεί τη χώρα μας στην απομόνωση, που ο ίδιος και οι συνιστώσες του ονειρεύονται».

Αιχμηρή ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ. «Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι ο ελληνικός λαός από δω και μπρος θα εκπροσωπείται με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως σημειώνει, το πολιτικό και εκδοτικό κατεστημένο της χώρας «έχει συνηθίσει σε ηγέτες επαίτες και ικέτες απέναντι στους Ευρωπαίους, να στέκονται προσοχή, όπως ο κ. Γ. Α. Παπανδρέου μπροστά στην κα Μέρκελ και τον κ. Σαρκοζί στις Κάννες». Ωστόσο, προσθέτει, το νέο στοιχείο που αναδεικνύεται από τη συζήτηση που διεξάγεται σήμερα στην Ευρώπη, είναι ότι, μετά από δεκαετίες, αμφισβητείται ο μονόδρομος των νεοφιλελεύθερων συνταγών και των αντικοινωνικών πολιτικών λιτότητας.

Στην κόντρα έδωσε συνέχεια ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε την υπονόμευση των συμμαχιών της χώρας. «Τις υβριστικές αναφορές του κ. Τσίπρα στο νέο πρόεδρο της Γαλλίας, κάποιοι τις χαρ

Keywords
Τυχαία Θέματα